fredag 28 maj 2010

Inflyttningsfest!



Jag har den här veckan sakta flyttat in i webbgallerian Hops-shop.fi Och det betyder att man måste tänka ut en massa som skall låta bra. Korta, säljande beskrivningar av produkterna. Och nu kommer ett avslöjande. Det är inte så enkelt. Speciellt inte när det skall översättas till finska och engelska också. Jag har tur som har en systerdotter som har kläm på språk, men jag är rädd hon snart slutar svara när jag ringer....
Jag har tänkt att jag kommer att ha mycket "designa din egen produkt", samt även Fröken Rosengrens babylakan på nätet. Men även en del av mina tro-hoppare! Gå gärna in och kolla vad som finns, de har en bloggtävling på gång just nu också!

fredag 21 maj 2010

Funderingar och tankar....


Dagens funderingar gäller arbete. Låter det tråkigt eller intressant? Är en jobb-blogg tråkig, eller kan en sån vara intressant? Är det i dagens värld rumsrent att ha roligt på jobbet, och ännu till säga det högt?


Jag började fundera på det när min kära systerdotter sa att hon tyckte att det var roligt att gå till jobbet, men i följande mening, så sa hon att det är väl lite konstigt att tycka så... Vad då konstigt!!!? Visst får man väl tycka om sitt jobb, och trivas med att gå dit? Skall man inte göra det?
Jag trivs med vad jag gör, men det är nog, ärligt sagt, sällan jag säger det åt andra. Nu har jag börjat fundera varför det är så? Nu säger jag det i skrift åtminstone, och på internet, åt alla som vill läsa det: Jag trivs på jobbet och skulle gärna vara där mer än vad jag kan just nu!

torsdag 20 maj 2010

Tiden mellan hägg och syren....



Jag har inte gått under jorden, om någon trott det, och kanske, kanske, kanske saknat mig lite.... men jag har levt ut mina vårkänslor, till en del i alla fall. Jag har grävt gropar och planterat penseér, och lite till! Och för att skryta på mig själv, så har jag till och med fyllt igen ALLA gropar som jag grävt hittills i år. (det händer inte alla år, vi har ännu några ofyllda hål från tre år tillbaka, men vi vet ju var de är, så vi snubblar inte i dem längre....)
Det är alldeles för varmt för att sitta vid datorn någon längre stund, men de lovar ju (hotar med) svalare väder till nästa vecka, så då så skall jag även ta mig tid till att flytta. Inte bort, men in till Hops-shop.fi....
Visst är det underbart nu? Jag vill bara njuta av livet, och min familj....

torsdag 6 maj 2010

Lördagsöppet!



Nu är det lååånglördag igen! Och det betyder att jag äntligen får en hel dag på mig att jobba undan allt som ligger och slarvar! Och vem vet om jag till och med får träffa lite trevliga kunder också...!
Alla som handlar får en rabattkupong i kassen att använda nästa gång!
Och nu har jag ju också fått långlördags lådan, så om inte annat så kom in och skriv på en tävlingskupong!
VÄLKOMMEN!

Visdomsord

Jag använde en gammal kyrkpressen som mellanblad när jag bakade ut lite tro-hoppare häromdagen, och medan jag knådar leran, så brukar jag läsa rubrikerna på sidan som ligger uppåt, och just det här bladet hade trevliga visdomsord eller citat, heter det väl. Och då har en viss herreman som heter Albert Camus (aldrig hört talas om honom...?) sagt: "ATT SKAPA ÄR ATT LEVA TVÅ GÅNGER".
Visst är det intressant sagt, och det gav mig, när jag tänkte efter en liten stund, en större mening med att baka ut dessa tro-hoppare. För en del av mina alster kommer förhoppningsvis att överleva mig, och kanske någon i framtiden börjar fundera över vem som gjort dessa keramik- bitar, i just denna form, som betyder så mycket för så många. Och det känns lite spännande!

lördag 1 maj 2010

Till alla pysslare!

Jag har just fått in ett parti med världens bästa spoltråd (järntråd) Svarta, 100 grams rullar kostar 1 euro st!
Kom gärna in och fråga efter annat hobbymaterial också, jag har ett lager träkulor, och andra smågrejer som jag kan sälja förmånligt för att få mera plats i hyllorna! Ta chansen och kom in!

Snart Hops-shop igen!

Igår var jag och mina småttingar på produktfotografering. Det var intressant. Men en timme är kort tid, skall ni veta. Jag skall se hur bilderna blir och kanske ta en fototimme till senare. Det är också enklare när ma väl vet hur fotografen jobbar, så vet man vad man skall ta med och ungefär vad man hinner med.
Nu kanske (förhoppningsvis) nån funderar: vad håller hon på med nu då? Jo, jag skall flytta in på Hops-shop.fi igen! Jag var ju inhyrd där en tid ifjol också, men av olika orsaker tog jag en paus, men nu tar vi nya tag! Den här gången skall jag ha betydligt mera grejer till salu och även mina tro-hoppare skall slippa med. Och naturligtvis min råttor och Fröken Rosengren också!