måndag 19 juli 2010

Jakobs dagar!

Nu är de här. Sommarens efterlängtade Jakobs dagar. Äntligen, tycker vissa, usch, tycker andra. Det är svårt att få alla nöjda. Men late Jakob var ett lyckat val, tycker jag i alla fall. Noolan är minsann värd denna utmärkelse! Gratulerar!

Åter till mig och mitt: Jag och Mystorpet kommer att vara i centrum mellan onsdag och lördag!

Ni hittar mig och mina hjälpredor på gågatan på onsdag, utanför bokhandeln på Storgatan på torsdag och fredag, och naturligtvis på Gammaldags torg på lördag, då även på Storgatan, men en bit från glasskiosken på torget!

Det blir lite nytt och lite traditionellt, även sommarstädning och fyndkorgar, som fylls på varje kväll, så man kan hitta något nytt i dem varje dag! Passa på!

Ps. på onsdag har jag ett sista parti tro hopp och kärlek på pärtor, till utkastnings pris....först till kvarnen mal....

måndag 5 juli 2010

Barnsligt roligt!!!!!!!

Nu har jag hittat alla mallar i blogspot, tror jag, och det är sjukt roligt att byta bakgrund! Se vilken uuunderbar trävägg!!!! Skitkul! Jag skulle vilja ha tio bloggar för att kunna ha flera bakgrunder på samma gång! Jättekul!!! Löjligt roligt! Nu slutar jag. Go`natt!

Ack det underbara Esse....;)

Bara jag skulle komma ihåg det dagtid, så skulle jag ringa och anmäla mig till hantverkarmarknaden vid Fornstugan i Esse. Inte för kommersens skull, utan för att det är en underbar plats (vid bra väder, vilken det väl varit nästan varje gång?). Jag bara älskar att vara där, barfota i mossan, och ha med lite kransar att dekorera, eller dylikt arbete. Det är vilsamt för både kropp och själ. Och Esse damerna är extremt bra på att koka köttsoppa också!

Så jobbar man på, äter gott, pratar med glada Esse-, och andra bor, säljer lite och vanligtvis kommer man hem med lite extra soppa i bagaget, eftersom svärmor är inblandad i det hela. Det är livet, det!

ALLA MED PÅ LÖRDAG!

Ps: här skall maten vara varm;)

Packad och glad!


Jag hade tagit en bild som skulle symbolisera rubriken, men nu hittar jag den inte, tyvärr. Det är kanske bara bra, eftersom den visar den bedrövliga syn som möter en om man vågar sig in genom garagedörren. Bedrövlig, eftersom hyllorna gapar halvtomma, så för att hålla en positiv bild av läget, så lägger jag in en bild på fulla, och enligt mig själv ganska nätta hyllor!
Jag var ju som sagt till Bennäs hantverkarmarknad,( borde heta sommarmarknad), och vädret var bra, våfflan och korven god, men tyvärr var den varm. Halvgrillad och delvist kall korv visar att det är MASSOR med människor i farten, men pratsjuka och glada männskor fanns det mycket av och det skall man vara tacksam för. Det är ju jätteskoj när folk kommer fram till bordet och gärna pratar bort en stund.
Och nu är jag inte ensam om att vara en säsong på förhand, eller är det två(?), för det kom lappar om julmarknaden vid Sursik, och även muntligt info om en julmarknad vid Kimo bruk! Men det lutar åt att jag iår kommer att hoppa över Surik, och vara i stan på julöppningen, speciellt om det sin vana trogen är på samma dag. Men det är väl lite tidigt att fundera på det idag.
Kanske jag skulle skriva om attt vara packad innan nån tror att jag är snurrigare än vanligt. Det handlar inte om ädla drycker, utan helt enkelt att jag blivit klokare med åren och slutat packa upp mina korgar och kassar, speciellt om jag vet när jag skall iväg igen. Så synen som möter en i dörren är som sagt fulla korgar och kassar, så det är bara att plocka i bilen och rulla iväg. Snabbt och enkelt att fylla på och komma iväg! Visst blir man klokare med åren!