tisdag 24 augusti 2010

Köpmannamässa i höst!

Nu är platsen på köpmannamässan officiellt bokad! Dvs, Mystorpet kommer att disponera en monter där den 20 och 21 november i Tellushallen. Jag var faktiskt där och sålde för två år sen, men åt Hantverkarboden den gången. I år är jag stor och står på egna ben.
Utbudet kommer troligtvis att vara i tre delar, hantverk, naturligtvis tro- hopp och kärlek och dyl, hobbymaterial och sedan Fröken Rosengrens babytillbehör.

måndag 23 augusti 2010

Festliga nyheter!

Nu har jag varit till Hengselfors och varit på forma mässan med syster E. Vi hade en bra dag och fick minnen för livet, kan man väl säga... Vi frossade i jul och njöt för fulla muggar!

Julen blir nog bra i år, skulle jag tro, det kommer mycket nytt och lite gammalt, och det blir en bra blandning! Jag har redan i lager en del nya dekorationsband och dekorationer, så man kan komma och titta på lite nyheter, när jag har långlördagsöppet den 4 september!
Som sagt, öppet den 4 september och efter det så kommer butiken att vara öppen även alla måndagar fram till jul! Tiderna är lite oklara, men det kommer mera info småningenom!
Kaffepannan är varm och tilltugget gott, den 4 september, eftersom det är 5-års fest! Mystorpet fyller 5 år i september och det blir lite erbjudande och sånt den dagen. Alla är välkomna att titta in och fast bara ta en kaffe och prata bort en stund, här finns inget köptvång!

tisdag 17 augusti 2010

Man är sällan ensam...

Jag är inte den enda som tänker på julen. En kompis ringde idag i arbetsärenden, och hon drömmer om en vit jul, med sidenband, spetsar och vita hjärtan och stjärnor! Det låter ju vackert, tycker jag. Jag drömmer om alla vävda band som jag skall köpa in till julen, och har iår fastnat för kombinationen svart och linne!
Jag hoppas på att få tag på de urtjusiga bjällror som jag hade till försäljning i fjol, de knytnävsstora, rostiga bjällrorna, som var jätteomtyckta. I samma serie fanns även små bjällror, stjärnor och hjärtan, och kan ni se framför er svart, linne och rostigt... Men det skall även finnas annat, alla kan ju inte ha lika! Det är skönt att drömma tycker jag, det kostar inget, och ger så mycket för stunden.
Sen har jag också andra drömmar, som jag hoppas att jag hinner börja med småningen om: och det är handdukar med applikationer, som te x händer, mamma, pappa, namn och dylikt. Tanken är att de skall gå att beställa efter egna önskemål så att man får den ultimata gåvan. Jag har gjort en modell handduk åt min son, som jag skall fota, så att jag kan visa er tanken bakom det hela, men vart rinner all tid iväg? Om nån vet så berätta åt mig!

söndag 15 augusti 2010

Jul e´ kul!


Om en vecka så har jag frossat i julens alla detaljer. Och gissa om jag längtar! Jag längtar mer efter forma mässan, än efter egen tvättmaskin just nu! Eftersom det inte endast är en arbetsresa till hengselfors, utan även en husmorssemester. Just det, jag överger min familj ca ett och ett halvt dygn! Utan att skämmas det minsta! Men först och främst så är det ju julen, som jag reser för.


Jag har lite tjuvstartat, och börjat öppna mina jullådor med diverse grejer, banden först och främst. På bilden här så ser ni mitt underbara tillskott till Mystorpet, som jag köpte på gammaldagstorg: Min underbara bandställning! Visst går pysslande kvinns igång (som Ernst K skulle säga) när de ser något så här vackert? Om nån tycker att jag skryter, så har ni alldeles rätt, jag är stolt och lycklig som en tupp över denna underbara grej! Som jag t o m har börjat fylla med julband i augusti!
Så om en vecka så vet jag hur julen 2010 troligtvis kommer att se ut här hos Mystorpet. Det är spännande! Jag kollar ju naturligtvis på nätet också, men allas webbsidor är ju inte uppdaterade ännu, och man ser ju naturligtvis bäst när man får se med fingrarna, eller hur! Återkommer!

tisdag 3 augusti 2010

Nya vindar börjar snart blåsa här!

Jag fick höstkänsla här om dagen. Naturligtvis med ett sting av sorg, men mest glädje. Jag älskar hösten! Iår är det en speciell höst. Jag och min familj kommer att, så att säga börja ett nytt kapitel nu i höst. Liten blir stor. Jag skall pröva firmans vingar. Och vi får ett nyrenoverat badrum som borde vara praktiskt, lättstädat och varmt. Liten blir stor, kan symbolisera även mig, inte bara lill-chefen, det är knappt en månad kvar tills han skall börja vid dagmamman, och då får jag börja jobba i firman HELA dagar! Vilken lycka! Vi kommer att få det jättebra båda två!
Jag har bild-torka, men det skall väl bli bättre bara något börjar hända i torpet igen. Nu tog texten i mig slut, så jag skall bläddra bland bakgrundsbilder och design en stund istället! Återkommer!

söndag 1 augusti 2010

Vad göra?

Nu har ca 500 meter panel flyttat in i min verkstad. Vad kan man, annat än att acceptera? Jag har till och med städat undan för att de skall få plats. Hårda bud. Men nu kan jag ju inte så mycket annat än att ta lite ledigt, tills jag slipper in igen. Något smått går ju naturligtvis att göra, jag har lite bandbeställningar som skall skickas i väg och sånt. Men allt annat kräver höga knälyft och extremt långa armar. Men det är inte för alltid, tack och lov, utan det skall in i vårt badrum småningen om och det ser ut att gå ganska bra undan med rörisar och elisar. Nästa vecka visar om alla kommer när de lovat! Sen börjar det naggas av panelhögarna!
Men nu har jag en liten kreativ paus och det smakar ganska bra.... Banden åker nog iväg nästa vecka....