fredag 27 maj 2011

Magiska händer och doften av hägg!

Vilken underbar dag det är idag! Solen skiner, fåglarna sjunger, och det blåser inte nämvärt! Var just gående med lill-chefen till tant U, och kände en känsla av lycka. Det doftade hägg och sommar och solen värmde. Vilken lycka!

Jag var häromdagen till min massör, och det var också lycka! Sanna, som har Head to toe, har nog se mest magiska händer här i stan! Och det som gör det, är att man känner att hon tycker om sitt jobb, och det i sin tur betyder att hon ger det där lilla extra till sina kunder, den där lilla stunden som hon inte tar betalt för, men just den stunden man kommer dit och betalar för. Hänger ni med?

Så om ni behöver det där lilla extra; ring henne! Och kombinera det med en morgonpromenad i solskenet!

torsdag 26 maj 2011

Heja bostadsmässan!

Oj, oj, nu kommer sommaren i rasande fart. Inte direkt värme mässigt, men solen lyser lovande och kalendern visar siffror som får en att bli förskräckt. Man borde ju teoretiskt ha börjat gå med kjol och sandaler, men jag har jeans och tunn vinterrock. Solbrännan skall vi inte tala om, eller bristen på den.... Jag kan säga att bleka sparrisar har mera färg.



Sen kommer vi ju automatiskt in på jobb. Här i huset betyder sommar; jobb. Semester tror vi att är något man kan äta, eller är åtminstone ett pålägg eller dylikt. Nu har jag ju lite omstruktureringar på gång i Mystorpet, så sommaren blir ett helt vanligt.... kaos, men det har ju funkat perfekt hittills. Men det som blir roligt att delta i så är Citygruppens infopunkt, lusthus... på bostadsmässan i Karleby. Där kommer Mystorpet att figurera lite med utställning i vitrinskåp, magneter tilll försäljning, och delta i lite annan annonsering. Och naturligt vis så kör vi med stadens trotjänare: Tro hopp och kärlek! Samt temat: Glad keramik!


Nu finns det vissa skeptiker, som tänker; tro hoppare i Kokkola... Jo, mina vänner, det är ett mycket lyckat koncept, vet jag av tidigare erfarenhet. Vi har inte monopol på symboliken, utan vi vill ju dela med oss, eller hur? Det har jag ju sett, med tanke på att vi bär symbolerna runt världen med en rasade fart. Mina små finns i alla världsdelar, och ett otroligt antal länder redan! Och det är något av en ständig glädjekälla för mig. Jag tackar ödjukt!=)


Så som ni ser på bilden så är det ett litet parti på väg i glasering, för att sedan öronmärkas till Citygruppens försäljning på mässområdet. Många bäckar små, och till sist borde de ha en trevlig låda att plocka ur.

Ps. De väntar mellan 100 och 150 000 besökare... De är inte lite det... Tror ni att nån hittar hit till Jeppis också?







tisdag 24 maj 2011

Lyckohalsband och andra tankar.

Jag har misskött min blogg en tid. Men jag hoppas på bättre tider nu igen. Men det är ju så att man måste prioritera ibland, och det betyder att när jag inte sitter vid datorn, så kanske jag gör något annat istället. Och ibland t o m något vettigt, som jag borde ha gjort för länge sen. I det här fallet så har jag bl a städat i verkstan (det vet alla som varit hit, att det behövdes) och lagat om min halsbandsställning. Och allt enkelt tar tid. Mycket tid ibland. Men nu är det gjort och nu borde ju jag kunna jobba flitigt istället...


Men nu hänger åtminstone mina halsband så nätt på egna spikar, och det gör att jag kan visa dem utan att skämmas. För tidigare hade jag ju dem och hänga löst, men nu så har jag förpackningar, och det sätter ju helt andra krav på mina spikrader.


Ja, och sen borde man ju njuta av denna dyrbara tid vi har just nu, mellan hägg och syren. En fördel att vara egenföretagare och arbeta hemma, så är ju den att när vädret tillåter, så kan man sitta ute på terassen och arbeta. Men är det för varmt och skönt, så finns ju risken att man somnar... En annan fördel med att arbeta ute, så är det att man kan göra de skräpiga jobben ute, som tex dekorera kransar och putsa keramik. Det sparar på städningen och det sparar arbetstid till något annat...


Nu märker jag att jag svamlar, och skall därför gå och göra något annat. Återkommer!

tisdag 3 maj 2011

Nyhet på prov!

Nu har jag fördjupat mig lite i bloggens möjligheter och skapat en sida med bilder av band och snören (kolla till höger!). Och nu skall jag på begäran av en del kunder, göra ett försök med att sälja band, och diverse annat smått och gott via bloggen här!



Det är nu meningen att det skall gå till så här: Du kollar sidan "band och snören", ser förhoppningsvis något du gillar och känner spontant att det här behöver du! Om inte annat så i lager, tills behovet infinner sig..;) Då kollar du namnet på bandet, och färgen (och priset) och sen meilar du mig en beställning på vad du vill köpa. Jag lägger räkning med paketet och plussar på 3 euro för frakt. Meiladressen är överst på sidan.

Hur låter det? Kan detta lyckas? Kommentera gärna!


Jag just nu endast lagt in tre olika alternativ på sidan, men lovar att fylla på! Och visar det sig att det här fyller ett behov, så kommer det nog en hel del smått och gott på sidorna, det kan jag lova! För jag älskar band och dekorationer!

måndag 2 maj 2011

Nu!

Så här ser en sakta början ut. Och bilden nedanför visar hur det såg ut två timmar senare. Jag har nog även gjort annat också, men det var så kallt i verkstan att jag sen förflyttade mig in i huset med lite lådor. Så jag satt i soffan med en filt om knäna som en gammal tant, och knöt halsband och förberedde förpackningar, medan liv-tv skötte underhållningen. Nu är jag mycket klokare, och vet att man på sex veckor kan gå ner 9 kilo, för att rymmas i brudklänningen man köpte för tre månader sen. Och hur man inreder ett helt rum billigt(!) för endast 2500 dollar. Snacka om att snåla! Samt lite annat smått och gott!



Och imorgon är en skröjbränning färdig, och den ugnen innehåller lite nya saker som jag skall testa att glasera imorgon. Det blir spännande att se om min idé i huvudet är lika bra i verkligheten. Det vet man inte före man har testat. Med andra ord: sakta återvänder livet i Mystorpet!

Butiken öppen imorgon mellan 10 och 3! Välkomna!