söndag 31 juli 2011

Tyvärr....

...så har tydligen "nån", som skulle ta bilder redan tagit ledigt, och inte gjort sin uppgift. Det är svårt att få bra jobbare nuförtiden...;) Nya försök om en vecka! Ha det bra, det skall vi ha! Tåget hämtar oss i Bennäs imorgon kl 9.16!

fredag 29 juli 2011

Mumsfilibabba-spets!

Nu, mina vänner, nu! Nu har det äntligen kommit mumsfilibabba-spets innanför Mystorpets dörrar! Vad är det, kan man ju fråga sig, och svaret är; Tilda spets i mumsiga färger, som djup vinröd och mörkt chokladbrun! Mmmm. Tyvärr har inte "nån" hunnit ta bilder ännu, men det borde hinna ske ännu denna helg, skall vi tro!


Jo , jag vet att det står att vi har semester där uppe under rubriken, men vad göra.... Men det är ju en fröjd för själen att pyssla med vackra saker, eller hur? Och det är väl inte så illa på semestern... Och vi kommer att resa bort under nästa vecka, så då får jag ju lite distans till det hela, och det skall bli riktigt skönt. Eftersom jag ju lever i symbios med mitt jobb, så är det lite svårt att hållas bort. Och jag har det på gården. Och har en rivstart genast "semestern" är över. Ursäkter, jag vet, men egenföretagare har det inte som andra.... På gott och ont. Mest gott i mitt fall!;)


Imorgen skall jag försöka hitta "nån" och få lite nya bilder tagna, plus mycket, mycket mer.... Det är ju semester! Ha det gott!

måndag 25 juli 2011

Tankar om hit och dit.

Nåja, har jag tre underbara dagar på mig att svalka min kropp och själ, innan vi lägger lapp på luckan i två veckors tid! Låter det konstigt? Inte alls! Det är helt enkelt så att det nästan alltid är svalt i min verkstad, eftersom jag huserar i vårt garage, och har cementgolv! Heta dagar är det en lisa för själen att stå barfota där och plocka ditt och datt av och an! Och när man jobbar så kan man ju ha öppet i båda ändarna av huset och ett skönt korsdrag. Att jag sen i vinter kommer att igen stå och jobba med värmebyxor och vinterstövlar, så behöver vi ju inte gå in på just nu....

Nu kommer "min" årstid med flygande fläng: HÖSTEN! Underbart! För det betyder att efter vår semester så kan man börja återgå till rutiner, korvsoppa och arbete! Sluta med detta evenerliga hit och dit, glass och grillat. Det kan hända att nån som läser detta börjar bli illamående, och tycker att jag borde söka hjälp, men nu är ni i min värld! Det här tycker jag. Punkt slut. Men jag vill ha en lååååång, lagom varm och mycket solig höst, allt till november, för vintern bryr jag mig inte i.

Nu får jag börja fundera på höstens inköp, och några höstmarknader och tygloppisar, och jag trivs som fisken i vattnet. Band, spets och keramik, det gör livet värt att leva! (arbetslivet)

lördag 23 juli 2011

Tack Jakob för i år!

Nu anser jag att jag har firat Jakobsdagar tillräckligt i år! 3 dagar försäljning, och en eftermiddag med att delta i trädgårdsrundtur i Skata. Och lägger man ihop timmarna som jag tillbringat i stan den här veckan, så tror jag nog att jag kommer upp till helt tillräckligt.... Åtminstone säger mina fötter ikväll, att det är tillräckligt.



Idag kan man snacka om värmebölja. Och sen att stå med tre lager linne och ylletyger, i lång och delvis tajt tappning, så kräver en hel del sisu. Solen i nacken, och endast små pustar vind, så gjorde att jag ibland skulle ha velat kasta in handduken, men den som sig i leken ger.... Och det som är kul med Gammaldags-torg är att där träffar mängder med bekanta, och en hel del sådana som man bara ser där.


Nu väntar en liten vecka med arbete, och sen tar lill-chefen och jag en välbehövlig två veckors semester! Då har vi en hel del gosas och mysas att ta igen! Och vem vet om vi inte tar en liten tur med tåget också...!


Tack för i år Jakob!

söndag 10 juli 2011

I väntans tider!

Jag går i väntans tider, och tycker att det är olidligt spännande! Och jag väntar på det bästa av det bästa! Julband! Vävda, svenska läckerheter! Jag vet att majoriteten av befolkningen tycker att jag borde njuta av sommaren och strunta i det som komma skall, först om flera månader, men i min värld, där ni befinner er just nu, så är det hög tid att tänka till!



Och jag vet att "min" parti-affär, borde få leverans nu i juli, eftersom jag hörde mig för för en månad sen, att när, när, när kommer de! Och det är i rätt tid, efter som jag har inbokade möten om julens band och dekorationer redan i mitten av augusti, och då skall jag ha ramarna för nästa jul klar. Punkt slut. Så är den nakna sanningen. Jag kan inte svira iväg till Vasa och prata fantasier, utan måste kunna visa att hitåt lutar årets skörd.


Och medan jag väntar på vinter-färger, så laddade jag upp med lite året-runt färger, som vitt, naturvitt och beige. Och jag hittade även detta vackra band med allt i ett, smal och bredare satin, samt pärlor! Tänk romantik, nostalgi och naturligtvis: den vita julen!


4,50 euro/meter....

onsdag 6 juli 2011

Skördetid!

Nu närmar ju sig skördetiden, eller hur? Vissa skördar jordgubbar, andra kottar! Vi är ju lite roliga i vårt hus, så vi tar kottar! Vinden med stormstyrka har blåst ner så otroooligt vackra kottar längs vår gata, så vi bara måste plocka! Men lill-chefen plockar även de överkörda, och de vill jag inte ha, men han sa tydligt och klart, att de oskå skall med på kärran! Och visst har vi ett stiligt ekipage!


Lill-chefen är en bra chaufför, det är bara det att vi inte alltid vill fara år samma håll... Och ivrig att plocka upp allt vi ser! Jag tror jag skall utnyttja intresset för pinnar i skogen också, för de kan vara bra att ha i vinter att dekorera med. Och det är för sent att plocka i vinter!