måndag 29 augusti 2011

Birdie nam nam!

Nu är det flyttfåglarnas tid, eller hur? Och de flyttar, förhoppningsvis tillfälligt, in hos mig som bäst. Nu har den andra modellen kommit, och den är tjusigt allmoge, medan min befintliga birdie är mycket vintage och romantisk, eller hur? Om jag nu minns rätt så här på rak arm, så kostar den 5,50 euro... 10 cm hög, och är otroligt nätt.


Allmoge fågeln, ligger skönt nerbäddad i sina lådor ännu, är en liten rackare på ca 5 cm och kostar 2,30 e. Hur den ser ut så får ni veta sen!


Plåt, är ett litet ledord för Mystorpet just nu. Om man bortser från keramiken, natuligtvis, för jag har hittat mängder med häftiga hjärtan i plåt! Sen så kryddar jag med lite trä, näver, kokos skal och filt!


För att inte tala om vide, natuligt, och vitmålat (!), stort och smått. På tal och det, så borde jag väl gå ut och plocka upp och sortera mina småttingar.... Plikten kallar..... Återkommer!

fredag 26 augusti 2011

Obs!

Flitens lampa lyser! Sidorna uppdaterade med bilder och priser! Man kan enkelt, i väntan på webbshopen, beställa per meil!

Ny sida med ett urval produkter!

Stjärnglans...

Som jag redan tidigare sagt, så tror jag att det är stjärnans år i år. Åtminstone jag är redo för stjärnglansen... så jag fortsätter med att tillverka "godis" stjärnor, och nu har de även fått lite band som kompisar. Dessa smala, vävda band är dylika som hjärtbanden, och priset det samma, 2 euro/m. Finns i 2 meters buntar för, just det, 4 euro!


Svarta band tilltalar mig iår igen. Svart och linne är en vacker kombination. Förra julen sålde jag mängder med röda band, och det tror jag på iår igen. För det passar ju ypperligt till våra vita inredningar, eller hur?


På tal om rött, så har jag äntligen fått in röda god jul band igen! Finns i lager!

Tankar en regnig dag.

Varifrån kommer kaos?! Jag kan inte förstå, fast jag har rensat ut, låda på låda på låda med grejs, så vill jag inte ändå slippa fram. Men det blev bättre då jag lyft in saker på mina tomma hyllor, i mina gigantiska skåp. Mycket bättre. Och då var inte skåpen så stora mera, det var bara en illusion, när jag såg tomma, och nästan tomma hyllor.


Men jag är stolt över mig själv! Jag har rensat ut mitt lager, betydligt mer än jag tänkte när jag började! Jag är nog en hamster ännu, men en kräsnare hamster. Samlar endast guldkorn, kan man väl säga! Men, som alla samlare vet, för jag vet att jag inte är ensam, så är det ett jätte jobb att rensa ur ordentligt! Och det tyngsta jobbet görs mellan öronen. Men belöningen är superbra! Man kan få, som jag, nästan tomma golv!

tisdag 23 augusti 2011

Liten uppdatering!

Skönt att vara hemma igen! Det bästa med att fara bort, är att få komma hem igen. Men man måste vara tillräckligt länge borta. Och det var jag. Trots att det bara var en dag, men en lååång dag.


Intressant var det. Och förvånande. Jag trodde att det skulle vara stjärnans år i år. Men icke. Det är fågelns jul iår! Vi såg alla varianter av fåglar, som man kan tänka sig (inte levande, dock), tygfåglar, av trä, plåt, glitter, fantasimodeller och naturliga, samt naturliga med glitter på. Listan kan göras nästan hur lång som helst.


Och här följer vi ju trenderna slaviskt....(eller så inte)... så det kom nog en liten, liten fågelbeställning även hit också. Men de pippina kommer att passa in fint! Romantiskt hjärta av plåt, med fågel och blommor på, har jag redan lite av (skall ta bilder), och sedan kommer en allmoge inspirerad liten fågel här småningen om.


Hjärtat, det hänger med, som förr, och den klassiska röda tomten likaså. Men tomtar föll jag inte för iår, eftersom jag har ett lite spännande lager från ifjol, som ni inte sett.... Och det var inte av egoistiska skäl, utan helt enkelt för att de kom fram först några dagar före jul, och då var det för sent. Men de är lika tjusiga för det!


Men nu, tar jag kväll, och fortsätter imorgon! Natt, natt!


tisdag 16 augusti 2011

Vackra allmoge...



Visst är det vackert....? Nyhet i lagret! Randig 1,75 e /m och hjärta 2 e / m. Jag bara myser!

Mellanlandning!



Nåja! Nu har vi, tack och lov (!), semestrat färdigt. Det var det tyngsta jag varit med om hittills i år...;) Men nu har jag en liten mellanlandning här hemma ett par dagar innan jag susar iväg till Vasa imorgon, och till Helsingfors på fredag. Och Hesa är ju en av årets höjdpunkter för mig, eftersom det är FORMA! Det betyder att jag får frossa i JUL! Och ingen tycker att jag är konstig! Vet inte vad som är bäst...


Men jag skall försöka ha ena foten kvar i nuet, och leva med lite höst och "neutrala" saker och ting. Det betyder i dagsläget, allmoge band och rosa spets. Det kommer att komma bilder bara jag hinner ut i verkstaden ett varv här idag, men det har varit mycket kontorstid igår och idag.... På gott och ont. Det goda är att jag inte behöver sitta och vända papper, eller tänka på att vända papper, en liten stund i alla fall.


Storkyro och 1700-talet var en rolig upplevelse! Jag hade ju kompis med på lördagen, och det gjorde ju att även jag hann se lite av vad som pågick, och vad som såldes. Men Storkyroborna tycks gilla sin marknad och alla drar hemmåt, och det var roligt att se. Synd att det inte marknadsförs eller uppmärksammas mera här hos oss.


Nu! Ut i verkstan! Där väntar rosa spets på mig.....

tisdag 9 augusti 2011

Turgumma...?

Man skall vara försiktig med det man önskar, eftersom det finns en risk att det slår in. Jag önskade mig höst, och se vad jag fick! Höst! Men det verkar börjar hålla upp nu i alla fall, så man får vara nöjd. Nu är jag ju bara människa, så nu vill jag ha några grader varmare igen!


Vi var och hälsade på nära och kära i Södra Finland i fem dagar. Sommar när vi for, och höst när vi kom hem. Jag sade nog åt ena syster yster, att det känns som om jag varit borta flera veckor, och nu är jag lite orolig, om jag skall vara ärlig. Kan det ändra så här mycket på fem dagar...? Eller?


Nå, nu har jag saftat dagtid, och jobbat kvällstid. Det är skillnaden på arbete och semester. När jag jobbar, så jobbar jag dagtid och saftar eller dyl kvällstid. Ungefär samma sak, men tvärtom. Men lill-chefen är ledig, och det är ju huvudsaken!


Jag önskade ju mig i förbifarten mera jobb också, och se hur det gick.... Det blir tre marknadsdagar denna vecka! Torsdag, Konstens Natt i Vasa på Loftets gård, och 1700 tals marknad i Storkyro lördag och söndag! Där hittar ni mig med mina samligar, som jag börjat plocka fram! Material och kransar på torsdag, och allt mellan himmel och jord i helgen! Välkomna!