tisdag 31 januari 2012

Borta bra, men hemma bäst!

Nu har jag äntligen kommit hem igen, efter min mäss-resa till Helsingfors! Det var spännande att vara på vift, men det är skönt att vara hemma igen!


Jag har nu hunnit med en hel del sen förra veckans onsdag. Jag har bevisat att man kan packa ner en mässmonter i en kappsäck och släpa den med tåg till Helsingfors. Men konstaterade att hjul skulle ha varit bra att ha under. Och att taxi är jättebra i en storstad med snöoväder. Sen hann jag med systermingel, fängelsebesök (ombyggt till hotell och restaurang), shopping med systerdotter, lära mig åka spårvagn på egen hand, samt inse att försäljningsjobbet är inte så enkelt. Och att jag tänkte på finska en hel dag efter att jag kommit hem.


Nu är jag överhopad med jobb, och det är jätteroligt! Men jag skulle vilja en städerska, eftersom det ser ut som ett bombnedslag i verkstan.... Men jag är väl tvungen att göra det själv antar jag. Jag antar att det är det jag skall börja med idag, när jag går ut. En halvtimme av plockande brukar ju göra underverk, bara man tar sig tid att göra det. Och det faktum att jag hämtade fyra stora lådor från Matkahuolto igår, så gör att jag inte har något val. Tyvärr.


Nu går jag och städar undan lite. Ha en bra dag!

onsdag 18 januari 2012

Påsk!

Nu har min telefon börjat ringa igen efter denna julledighet. Samt det faktum att rean har pågått en tid, och nu vill butikerna ha lite våriga produkter. Min stora utmaning nr 2 iår, är att jag skall med mina små till Helsingfors på Forma och ställa ut dem! Det är ju en mässa enbart för yrkesfolk, och jag tycker att det är jättespännande att få se hur de tas emolt! Men alla kunder skall ju inte dit, och det är trevligt när de då ringer och hör sig för.



Idag handlade det om vårkransar och påsk, och det har vi ju på gång, så det borde ju inte vara ngt problem, skulle jag tro! ;)


Lägger in en bild på lite påsk! Måste sluta, för nu vankas det lunch där nere, tydligen!

tisdag 17 januari 2012

Utmaning nr 1 år 2012!

Det här med flera bloggar, är en utmaning. Och kräver en viss nogrannhet också. Jag skrev just ett inlägg, sån skulle hit till Mystorpets sida, men tittade inte efter, och har skrivit det på Fröken Rosengrens sida! Äsch då! Jag kan inte sätta ut det där, när de skall skrivas på olika sätt!


Nå, men här kommer en kort version:


Jag skall få lära mig fotografering i helgen. Jag är ju moster åt fotograf Lins, och han kommer hit och vi skall börja ta bilder till webshopen. Under tiden så lär han mig hur jag skall göra själv, så att jag kan bli självförsörjande med bilder! Och så skall vi även ta bilder till fliken "idé och inspiration" som kommer i shopen, och det är en spännande utmaning! För där skall man kunna se hur man kan använda och kombinera materialen som jag kommer att sälja.


Så få se om bloggarna får sig ett litet uppsving i bildkvaliteten från nästa vecka!

fredag 13 januari 2012

Ja, tack, jag är nöjd!

Om nån råkar undra, så jo tack, min själ är helt nöjd med denna snömängd. Det behöver inte komma mera!

torsdag 12 januari 2012

Band gör livet värt att leva!

Jag vek in via en av mina bandleverantörer härom dagen, för att fylla på lite klassiker (rutigt) och även införskaffa lite påsk (rutigt). Jag hade gjort en liten lista, och hade inga vilda ideér som snurrade runt i huvudet heller, så jag trodde att allt skulle gå bra. Och det gick nog bra, bättre än bra, rent av, om man bortser från att jag hade en aning större påse med mig hem, än det var tänkt från början. Låter det bekant?






Nog hade jag mina rutor i kassen, men när jag väl kommit in så föll min blick på prickar. Underbara prickar. Och sen sa hon, att vi har lite nyheter, kom och titta! Och gissa vem som föll i fröjd! Prickar i rosa, grått och vitt! Text på grått och vitt! Rutigt i grått och vitt! Rutigt i grått och rosa! Text som tex Home Sweet Home och All My Love. Behöver jag säga mera?



Sen nästa dag fick jag idén att sätta ihop dessa underbara band, 5 st och 1,5 m / band, och gissa om det är vackert? Eller hur? Priserna på en sådan här bunt varierar mellan 7 och 13 euro ungegär, och är ju 7,5 meter / bunt.





Ps. Hämtade en sats med rosa idag.... Skall ta mera bilder....

tisdag 3 januari 2012

Vi mårar å på!

Jobbar nu andra dagen detta nya år. Och det börjar sakta gå bättre och bättre! Idag vaknade vi till och med nästan i tid! Men då har ju lill-chefen och jag en flexibel chef, som inte räknar minuter, och det är vi glada för! ;)


Men igår morse när jag vaknade och såg på klockan, så blev jag lätt förskräckt, men vi kom nog iväg på förmiddagen i alla fall... Men jag konstaterade under dagen, att de dagar som börjar med förskräckelse över klockan, så borde man helt kallt konstatera, att okej, idag hinner vi inte med, så vi tar ledigt och provar på nytt imorgon. Eftersom dagen inte blir en höjdare ändå.


Men tyvärr så är det ju inte möjligt varje gång.... Men det borde vara lag på det!


Men trots smärre motgångar, så puttrade en glasyr-ugn i går kväll, med till och med en ny glasyr! Jag har inte kommit in i ugnen ännu, så jag väntar med spänning på att få se om jag skall skratta eller gråta....


Påsktuppar och ägg blev bakade, samt lite annat nytt och gammalt! Idag har jag snart kontorsjobbet avklarat, så sen får jag gå och lyfta på locket och kolla läget där ute, putsa och glasera och tänka lite till! Och baka ut lite till, inte att förglömma! Och sen borde ju detta vara ganska bra på gång!


Jag önskar alla en riktigt bra dag!