måndag 27 februari 2012

Tankar om ledigt och mucklor.

Det sägs ju att man skall säga saker högt åt nån, eller skriva ner dem, så blir det så, eller så gör man det. Nu har jag både sagt, och kommer just att skriva ner ( på internet...) att vi kommer att ta vinterledigt från mitten av nästa vecka. Hemska saker. Och vara lediga sammanlagt en och en halv vecka, lill-chefen och jag.


Nu när jag är på gång och känner mig frimodig, så kan jag ju dra till med att vi har bokat in sommarsemester också. Hemska öde. ( Känner mig lite dramatisk.) Plan nummer ett har varit hela juli, som "alla" andra. Man vill ju gärna var lite "lagom och lika" ibland. Sen fick jag en vild idé, och har lagt till att vi börjar redan vid midsommar, men det lovar jag inte, för jag vill ju inte överdriva allt för mycket.


Sen blir det nästa bekymmer. Hur får man tiden att gå? Vecka nr ett är inget problem, men om jag rappar till med 5 veckor i sommar, hur gör man då? Jag har inte haft en officiell semester på 11 år, så jag är lite rostig. Inte så lite heller, om jag skall vara ärlig. Men det kanske löser sig.


Men lite vinterledigt skall bli skönt, tycker även alla andra tomtar och troll som jobbar här. Och nu har jag läst in mig på Pettson och Findus, och vet att alla andra småfigurer som bär runt på alla borttappade saker, heter mucklor! Underbara små rackare som sysslar med allt möjligt! Har ni sett dem? De där små djuren som springer omkring hos Pettson? Om inte, så rekommenderar jag er, dig, ni att genast sätta er in i hur mucklor ser ut! De är bara för underbara!


Det är också en rolig tanke, det där att det finns lite andra småfigurer som pynjar på lite här och där, tycker jag. För det är ju bara jag och katten hemma på dagarna, och vi behöver ju ha lite sällskap, och nån att skylla på när bästa tången och saxen är försvunna. Stora tejp rullen är en sak som mucklorna ofta bär runt på i verkstaden.


Nu skall jag avsluta för ikväll innan jag får mucklor på hjärnan, och måste ta mera ledigt än planerat ;) Återkommer!


torsdag 23 februari 2012

Sammanfattning av de senaste veckorna!

Nu sker det små underverk varje dag! Och det stora sker nästa vecka på torsdag! För då öppnar Fröken Rosengren sin webshop! Och jag hoppas, hoppas, hoppas att mina kunder, ni, du, allihopa, skall tycka om den! Och jag är jättenervös!



Jag vet att det alltid finns rum för förbättringar, och framför allt bättre bilder, men nu lever jag efter "ordspråket" "att jag har ju gjort det själv!" Och med tanke på mina bristande data kunskaper, så är det här fantastiskt bra gjort! Men logon och bakgrund och layout, så har den underbara Terese Bast gjort, och utan henne, bla, så skulle det här inte ha blivit så här bra! Att det ens blir gjort får jag tacka Eliina för, för utan hennes stöd och uppmuntran, och vissa nakna sanningar, så hade inte mina kunder fått den här shopen som så många frågat efter!





Idag så har Fröken Rosengren (på bilden, visst är hon fin....) varit rent av lite vild och galen, och skapat sig en facebook-sida! Det trodde ni aldrig, eller hur..? ;) Men på www.facebook.com/frokenrosengren så hittar ni henne, där hon kommer att dela med sig små texter, inspiration och vackra bilder. Gå gärna in och gilla om ni gillar!

måndag 13 februari 2012

På gång!

Jag har inte frusit ihjäl, eller flytt till varmare breddgrader, utan jobbar här i det tysta! Med stirrig blick (enligt min kära sambo) så jobbar jag febrilt med webshopen! Det är jättekul! Och jag lever på hoppet att andra skall tycka om den!



Nu tyvärr, måste jag förflytta mig ut tillbaka, det är lite glaseras och fotograferas som väntar på mig!



Återkommer!

måndag 6 februari 2012

Kyla och dyl.

Ja, denna kyla, som ju låtsas ge med sig idag, så bråkar nog ännu. Nu vägrar min, mera och mindre, kära luftvärmepump att starta. Då slog den lilla tanken mig, kan den ha frusit på något sätt...? Det har ju varit lite kallt här emellan.... Skräp också! Jag hade sett fram emot att få ha hyfsat varmt i verkstan idag, tänkte mig rent av en .... 17 grader kanske... Man skall ju inte gapa efter för mycket, eller hur? Men jag fick nöja mig med 13 grader, och det är inte skönt skall ni veta.


Då kan man ju fråga sig, och tro mig, det har jag gjort, att varför i hela friden jobbar jag i ett gammalt garage?! Svaret är att det är ganska bra där, då när det är varmare. Det är underbart att ha ett ställe där man får greja på med vad som helst, och får ha det hur som helst. (Ju råddigare jag har det, desto mindre kommer min kära sambo dit....;)


Jag efterlyser en tidig vår! Jag behöver inte en värmebölja, men snälla, håll temeraturen hyfsad!

onsdag 1 februari 2012

Vardagsglädje...

Jag och radio Nova är ju att team. De vet inte om det, men det är en annan sak. Men Nova-gänget och jag kilar stadigt dagtid. Idag har det tydligen varit, är, "bra feelis på jobbet-dag" eller något ditåt, och kansakunnan kahvitunti ställde frågan; trivs du på jobbet, får man trivas på jobbet? Ganska intressant fråga, om jag får säga det själv. Jag kan ärligt svara att ja, jag trivs på mitt jobb! Och det är en skön känsla, för jag vet hur det är när man inte gör det.


Och imorse så kan jag säga att säga att det var skönt att vara egenföretagare, och arbeta hemma. Lill-chefen hoppade på med far, och åkte till tant U, och jag tände brasor i kakelugnarna och satt och tejpade ihop äggpåsar, medan eldarna tog sig. Sen drog jag mera kläder på mig (har nu 15 grader varmt i verkstan...) och hade tio meter till jobbet.


Jag tror allvarligt att det kan kallas vardagsglädje!