torsdag 29 mars 2012

Aj.

Upptäckte att det inte går att baka ut och glasera keramik med ryggskott. Vilken besvikelse. Men det går utmärkt att städa lådor. Inget ont som inte har något gott med sig. Och ja, jag har många lådor av olika slag. Men vem i hela fridens namn fyller dem med konstiga grejer?

tisdag 27 mars 2012

Vardagstankar.

Ibland kommer jag till det stadiet då jag bara måste ta fasta på en mening, eller ett citat, för att inte falla ner i förtvivlan. Nu är citatet; "ett tomt skrivbord visar på ett tomt huvud, men vad gör då ett råddigt skrivbord..." Jag tycker personligen att jag hellre har ett råddigt huvud, än ett tomt... Behöver jag säga mera?


Jag städade ju flitigt, men det var inne i lådor, så ingen annan än jag ser det. Och inte ens jag kan stå hela dagarna och titta in i mina städade lådor. Nu är jag snart i det nästa stadiet, att jag kommer att börja rensa hej vilt. Det är skönt, men inte så bra när jag börjar sakna ett och annat.


Det är ingen enkel situation, det här med ordning och städning, tycker jag. Har månne nån annan problem med det?



Nu löser jag problemet med att skriva ett inlägg om det, dels för att fördriva tid, men också dels för, när jag ser det i textform så brukar det ge mig lite fart. HM, nu undrar jag om det börjar kännas som att jag är redo att gå ut..... Få se vad som händer, när jag har putsat mina 36 set tro hopp och kärlek... jo, du läste rätt, det kommer att komma en redig sats till butikerna! Som Martin Timell sa en gång; "Om Gud vill och skorna håller!" ....så kommer det att finnas lite att välja på igen i slutet av nästa vecka! Var? Vid Lenas Shop och Hantverkarboden, naturligtvis!


PS. Det kommer inte tavlor, utan de stora och långa på snöre.....men samma symbolik som på bilden....

onsdag 21 mars 2012

Tävling på facebook!



Genom att GILLA och DELA Mystorpets sida på facebook, så deltar du i utlottningen av dessa två sommarkransar!


Du har tid på dig mellan 21.3 och 31.3!




Passa på!

måndag 19 mars 2012

Romantik och städning.

Nu är jag tillbaka, och är lite desperat över hur råddigt jag har det. Så nu städar jag. Och det är ganska roligt, så länge man inte vänder sig om från hörnet, eller platsen man har städat. För om man svänger sig om, så har man ju en hel del kvar....


Jag hade nog tillräckligt mycket ledigt, tror jag, eftersom jag har hunnit måla en byrå i verkstan. Rosa. Ja, jag vet, det är..... romantiskt så det förslår, eftersom jag tapetserade en randig rostapet på framsidan.... Sen har jag och min kära sambo släpat den genom verkstan och nu har den en ny plats och är till bredden fylld med band och spets! Och Fröken Rosengren bara myser! Äntligen, tycker hon, så har hon fått en hörna värdig henne. Romantisk, gammaldags och tjusig!


Bra att någon är nöjd! Nu har jag bara resten kvar....


Men jag har satt denna vecka till städvecka, och nästa vecka så kommer jobbet att gå som en dans! Det är skönt att reda upp lite ibland. Städad verkstad - städat huvud? Funkar det så?

torsdag 15 mars 2012

Välkommen fram lilla groda!

Lill-chefen och jag har ju vinterledigt denna vecka. Och det är skönt. Och jag har även kommit på hur det här med ledigt var, man skall ju ha miljoner planer, och inte få en enda gjord, så att en lätt frustration infinner sig i slutet av veckan. Och så är det, men jag tror inte att jag helt enkelt orkar bry mig särskilt mycket i det. Eftersom det är så skönt att ha ledigt, och en vecka är så kort, så jag bara slappar och gosar med lill-chefen.


Vi utforskar vår gård varje dag efter vårtecken, och vi har hittat min ute-groda! Han är mig trogen, trots att han har ett hårt liv. Han har nu bott hos oss sen 1999 och varit ute hela tiden! Men han faller tyvärr sakta i bitar och börjar se ganska sliten ut. Och vi är lika glada varje vår när han tinar fram.


Nu är min hjärna så jobb-avstängd, att jag inte ens vet vad jag skall skriva om Danmarks lådan som kom här i veckan, full med underbara saker, så jag ger er bara en vink, och tar nya tag nästa vecka! ;)


Nu återgår jag till min slöa tillvaro, och önskar alla en skön och lugn helg!

tisdag 6 mars 2012

Vårkänslor och hjärtan!

Jag önskade mig takdropp på facebook, här för en vecka sen, och blev bönhörd. Skräp också, man skall vara försiktig med vad man ber om, för det kan ske. Visst var det underbart förra fredagen när det faktiskt tinade och solen värmde, men den borde ha gjort det en dag till, för den lämnade en isbana här hos oss. Och även lite här och där i staden också... Och lill-chefen är ledsen över att vi inte kan fara med pulka till dagis mera....


Men jag är lite överraskad över vad vackert och "varmt" väder kan göra för en sliten själ. Mina livsandar återvände, och jag fick en inrednings iver och städ iver av sällanskådat slag. Men innan jag hann börja förverkliga ens städningen, så kom det -15 grader, och det gick om.




Men jag hann göra om mina gamla rishjärtan till portarna där ute och få bort julkransarna! Alltid något! Och man skall inte förakta sina gamla kransar och hjärtan, eller vad man nu har i förråden, för med lite nya band och dekorationer så blir de som nya! Nu har jag tyvärr inte hunnit ta bilder på dem, men lägger in en annan inredningsbild på bla ett hjärta.



www.froken-rosengrens-blogg.blogspot.com så ser ni en bild med lite rosettalteranativ. Lite nytt, lite gammalt, men ack så vackert!



Nu skall jag fortsätta vänta på vårkänslorna, och inrednings ivern. Inomhus, så att jag inte bryter armar och ben av mig! Återkommer!

torsdag 1 mars 2012

Nu!

Nu. Nu är det dags! Nu är Mystorpets webshop öppen. Den är under Fröken Rosengrens regi och vakande öga, och hon tar besluten. Men hon gör det bra! Välkomna!

www.frokenrosengren.com