tisdag 29 maj 2012

Tillbaka till verkligheten!

Nu river vi gång med en slutspurt av arbete innan semestern! Började idag med bildhantering. Jag tycker att det låter så snofsigt när jag får skriva eller säga det....

Så nu är nätbutiken, www.frokenrosengren.com lite uppdaterad, och jag har fått smak för detta med bilder och pynt igen. 

Oj, oj så vackert det kan vara med sammet, spets och diamanter! Här en bild på stiligt svart sammet. Och passligt pris har det med, 0,85 e / meter...

Skönt att vara tillbaka,så att säga! 





måndag 28 maj 2012

He made my day!

Jag spontant så glad idag, när jag kom körande här i stan, och stannade vid ett trafikljus, och hade rutan ner vevad, för då hör jag nån som pratar med hög röst, och jag började spana efter personen ifråga. Då ser jag en kille komma cyklande, med lurar i öronen, sjungande för full hals, "... you got it, baby you got it.....". Glad, sjungande och frenetiskt trampande kom han där i solskenet.

Vem du nu än är, you made my day! Mera sånt! Glädje åt folket!

fredag 25 maj 2012

Mellan hägg och syren....

Varje år är det samma sak. Lika underbar är tiden mellan hägg och syren. Och varje år skall man kommentera det i text, bild och tal. Kanske det är lika varenda årstid? Men nog är det bra nu. Bäst, kanske. Åtminstone just nu.

Men nu är problemet att jag inte vill göra något annat än njuta av livet. Inte jobba, inte städa, inte måla inomhus. Inte renovera, inte fixa hit eller dit. Bara njuta. Och leva i nuet. Att laga mat, att städa, att stryka, nej, nix, noup. Lockar inte. Men jag kan nog peta ner en pelargon i en kruka tillsammans med en eller flera petunior, så långt kan jag nog sträcka mig.

Att sitta på en stol i solen, absolut. Att hjälpa lill-chefen genom att putta gungan, det går bra, men livets andra måsten.... icke. Kan man ta ledigt från vardagslivet? Är det semester? Är det det jag vill ha? Men jag tror nog att man måste laga mat och handla, tvätta och städa även på semestern. Men vi kom på ett litet knep, om man dammsuger mellan klockan 7 och 8 på morgonen, så känns det inte lika illa, och man behöver inte göra det efter arbetstid! Då kan man bara vara ledig! Men man måste vara relativt morgon pigg, men man kan ju inte få allt här i världen heller.

Jag tror att jag fortsätter att njuta. Och ser hur det känns på måndag. Vem vet, kanske man får en fantastisk arbetslust? ;)   

tisdag 15 maj 2012

Vårkänslor och projekt.

Nu måste jag väl erkänna att jag har fått en liten (?) släng vårkänslor. Jag har projekt på gång. Många. Både inne, privat, och ute i verkstan. Men eftersom vi har en liten, liten renovering pågång av vårt lilla wc, så hopas byggmaterialet i just min verkstad, och det gör att det inte helt enkelt är lika roligt att vara där. Om jag skall vara helt ärlig. Men det är ju betydligt roligare att vara inne och hitta på projekt lite här och där och driva "byggaren" till vansinne.... För han tycker ju att det räcker bra med wc-projektet, och kan inte förstå att det skulle kunna vara bra att måla trappan, bokyllan, byrån, tapetsera om mappar, samt bygga säng åt lill-chefen. Och får han ny säng, vilket är på gång, en brandbilssäng (!), så behöver golvet målas, väggarna målas om och naturligtvis skulle det väl passa med en rolig randig vägg.... eller hur?

Allt på en gång? Nej, lite nu och då, här och där. Men sängen är viktigast, och på gång. Och ägaren till sängen är nöjd. Får jag den färdig, vilket jag tror att jag får, så skall jag fota skapelsen. Och jag kan för protokollet säga att det är jätte-kul att måla en bil! Om inte annat så är det en helt annan värld, och sysselsättning än vad jag gör annars, och det är hälsosamt.

Sömn, det är också hälsosamt.... Så go´natt! Vi tar på nytt!

torsdag 3 maj 2012

Jag skulle ha skrivit vackra och välvalda ord idag, men nu blir det bara en bild på mina lyckoblommor, som är nya för i år! Men nu får jag rusa iväg och hämta lill-chefen och ta nya tag imorgon istället! Ha en bra dag, allihopa!

onsdag 2 maj 2012



Med en enkel tulipan, eller varför inte en liten enkel krans?

Den kära Fröken Rosengren har gjort en liten lavendel doftande, rörande enkel krans, som modell  till sin shop, och även en liten arbetsbeskrivning i bilder. Och det skall komma fler, men nu så jag haft lite inredning på tapeten.... Och tapetserat samt bytt bänksiva och lite ditt och datt i verkstan. Ibland så behöver man en liten uppfrächning för att arbetet skall löpa igen.

Och nu är vi i sköna maj! Äntligen,säger de flesta, redan säger andra. Jag hör lite till båda lägrena, eftersom denna ljusa årstid går så fort! Och som vanligt, så när sommaren närmar sig, så börjar jag minska på sommarprodukterna och, håll i er, börja baka jul.... Jag är inte galen, (jag försvarar mig varje år), utan för att jag börjar sälja julprodukter i slutet av augusti i Helsingfors på en mässa.

Men det gör ju att sommaren blir lite lustig, och kanske det därför den alltid är så kort? Hm. Att se sina funderingar i textform, så gör saker och ting ibland lite klarare. Men jag älskar ju julen, inte julfirande, utan att få tillverka produkter till julen , eftersom det är ett sånt sug efter vackra detaljer den årstiden. Alla, till 90%, pyntar och fixar åtminstone något, och det är ju roligt! Och jag mår ju som en sessa, när jag får plocka vackra saker och detaljer dit och dit!

Men nu skall jag göra lill-chefen glad, och promenera efter honom, så att han får cykla hem! Det gör honom lycklig!