torsdag 30 augusti 2012

Hjärtesak.

Jag har upptäckt en sak, och det är att jag har otroligt mycket olika hjärtan i lager. Tanken på att jag har det,  har alltid funnits där, men det var först nu i Helsingfors, när jag tog en egen inköpsrunda, som det faktiskt sjönk in. Sen kom jag på att tänka på en sak som min svägerska funderade kring en gång, att varför köper vi, och varför finns det så mycket hjärtan överallt? 

Hon hade en teori om att det är för att vi vill ha mera kärlek i våra liv. En vacker teori. Jag som är köpman,  sa att det är trendigt. En tråkig teori. Har du nån teori, så lämna gärna en kommentar!

Men faktum är att det finns mycket hjärtan till salu. Både för mig och er. Och hjärtan är enkelt. "Alla" tycker om hjärtan, inte manliga kunder, men dem har jag inte många av. Och hjärtan är vackra. Och de går att variera i oändlighet. Och oändlighet.

Så jag sålde många, många hjärtan. Och jag köpte många, många hjärtan. 

Vackert så.


tisdag 21 augusti 2012

Tänkvärt!

Jag har de två senaste kvällarna läst Mark Levengoods bok, Sucka mitt hjärta, men brist dock inte. Det finns bara ett ord att beskriva den med; fantastisk! Jag bara älskar den! Men det som berörde mig mycket i den är det här stycket;

"Någon klok människa har nån gång sagt att förmågan till en åsikt är det som skiljer en människa från en möbel. Nej, det är ingen klok människa som sagt det, det är bara jag, men det låter bättre om man tar en klok människa som ursäkt. Men sant är det i alla fall. Låter man andra trampa på en, så är man en matta. Låter man andra köra på en, så är man en väg, Låter man många köra på en, så är man i och för sig en motorväg, och det är ju flott, men inte riktigt värdigt.
En vuxen människa måste våga stå för sin åsikt till och med de gånger hela världen tycker annorlunda."

Det är en fantastisk blandning av visdom, humor och ett språkbruk som är så levande, att min bok- .)och text älskande själ bara hoppar av glädje, samtidigt som allvaret slår igenom. I just love it! ( Och jag kommer att läsa den igen, och köpa den, eftersom det här exemplaret är lånat från biblo...)

På gång!

Nu är vi nog på gång igen, och det har varit mycket att stå i, så mycket så att bland annat denna blogg och även Fröken Rosengrens blogg har blivit lämnade åt sina öden....

Det var enormt skönt med semester! Jag rekommenderar det åt alla! Jag är kanske lite väl entusiastisk  över det, men man måste ha överseende med lilla mig, eftersom jag inte haft en ordentlig semester de senaste 11 åren. Nu kan det ju kanske finnas folk som tycker att jag haft semester i 11 år, men så har inte fallet varit.
Men lill-chefen och jag tyckte att det var mycket bra, och har bokat in två månader nästa sommar! (fem veckor gick för snabbt...)

Nu är det mässförberedelser som gäller i Torpet, och först, och näststörst, ut är Forma i Helsingfors! Det är en inköpsmässa för yrkesfolk. Business to business, så att säga. Så får se vart Mystorpets produkter kommer att skickas i höst! Det här är en superspännande vecka !

Sen så skall jag vidga mina vyer en aning, och om det finns intresse, så ställer jag till med en kurs i Nykarleby Arbis regi, i september: Välkommen höst! Där får man göra vackra kransar och prydnader till sina dörrar och trappor. 21 -22.9! Kolla på Nykareby Arbis nätsidor eller katalog!

Sen kommer eventuellt hantverkarmässan i Seinäjoki, men det är inte helt bestämt och beställt ännu, sen ev en B to B till i Norra Finland, men vi får se!

Sen kommer höstens gigantiska satsning! Hantverkar mässan i Tammerfors i november! Där har vi nu en liten monter bokad och det skall bli fantastiskt roligt och utmanande! Alla med, även dit!

Sen tar vi en kranskurs till i Nykarleby! Vackra julkransar går av stapeln 30.11 och 1.12! Kolla nätet och katalogen!

Sen kommer Kvinnornas i Vasa! Julens höjdpunkt eller hur? 6.12 som vanligt, bra dag, för då är ju de flesta alltid lediga!

Och inplanerat är ju även Jul på Södermalm i december!

Jag har även tänkt ha en och annan långlördag öppet i gårdsbutiken, men jag har inte bokat något ännu, men som vanligt är man välkommen som vanligt, bara man ringer före!