fredag 28 september 2012

Mässor och annat smått och gott.

Nu hägrar Seinäjoki hantverkarmässa nästa helg, 5-7.10! Mystorpet kommmer att vara där, men under namnet Fröken Rosengren. Så om någon varit in och sett i mässkatalogen under ep-messut, så finns nog jag med, men under annat namn.

Det här betyder också det, att Mystorpets produkter kommer helt och hållet från januari senast att byta logo! Det har varit, och är en spännande tid, med mycket pusslas och tänkas för att få det här att gå ihop, med mängder av logolappar hit och dit, återförsäljanrna får så långt det finns ännu Mystorpets produkter, och det kan gå till ganska nära jul innan sådana leveranser far under det nya namnet, men min vanliga "minutförsäljning", som det så vackert heter, kommer härefter att endast gå under nya namnet. 

De som inte känner till min Fröken så kan jag visa att så här ser hon ut:


En fin liten dam, med fingertoppskänsla för detaljer, bra smak och med glimten i ögat! Jag kan väl säga att jag presenterar min nya chef! Nu när telefonförsäljarna ringer, så kan jag säga, att jag vet inte, jag bara jobbar här!

Herr T har jobbat flitigt den här veckan med att förnya mina kassar och påsar, och bakluckan var full med kassar när jag kom hem i onsdags!


Samt att han hade lagat en liten sats naturgodis åt Fröken Rosengren på samma gång, så i Seinäjoki så kommer kanelstänger, kottar och kvistar att säljas med den nya logon, samt även en del keramik.


Keramiken, ja, den kommer ni snart att även hitta på ett nytt ställe i Jakobstad, där skall finnas en hel del godisar, och även vissa färdiga produkter!  Men stället avslöjas kanske nästa vecka, när jag kommit så långt!  Och då, natuligtvis, under nya logon!


torsdag 20 september 2012

Papper och papper.

Nog har jag alltid vetat att det är skillnad på papper och papper, tapet och tapet. Men positivt överraskad blev jag nog av Boråstapers papperstapet. Att skillnaden är markant mellan 4,90 e och 29,90 e visste jag men när man slår på en 35 e till på 29,90 så är det så att den nästan rullar upp sig själv på väggen! Närmare det tror jag inte att man .kommer. Visst sved det, i börsen, men jag bara mååste få Josef Franks Vårklockor på vit botten. Jag skulle inte ha kunnat fortsätta leva utan dem, och då måste det svida lite. 


Sen var det inte meningen att den skulle hamna i matsalen, men olycksfall i arbetet..., gjorde att det blev så, eftersom den sen inte passade i lill wc där den var tänkt. Men nu, efter många om och men, en smått hysterisk gubbe (han förstår inte charmen med Josef Frank) så tog jag mig tid, och som enväldig härskarinna i mitt drottningrike, limmade jag upp Josef på väggen i matsalen. Och bara jag får flyttat min vita tallrikshylla  från köket hit, så kommer jag troligtvis att bli en ännu lyckligare människa! Jag bara älskar min vägg.... (och min man, som lever i nuet, och inte minns gårdagen, tror att vi alltid haft en hysteriskt blommig vägg i matsalen...;) Alla nöjda!

Jag kan ju lägga in en bild på hur tråååkig vägg jag hade före... Visst blev det bättre?



Vita väggar i all ära, men uff vad tråkigt det kan bli utan nån färgklick! Nu skall jag gå ner och njuta av min blommiga, vackra vägg medan jag städar undan lite vardagsliv! Ha en bra dag!






onsdag 19 september 2012

Forma mässan och Helsingfors.

Jag är ju envis som synden ibland, och ibland så funkar det. Som att ställa ut på en mässa och fara med tåg, och ha montern i en kappsäck. Jag gjorde det ju januari, trots att vissa hade lite roligt åt mig och kanske inte trodde att det skull gå, men det gick. Men jag hade inga hjul på min kappsäck, eftersom den är av lite äldre modell, så att säga, Och så var den fruktansvärt tung. Så den fick åka paketbil tillbaka med Hemgården, och jag hämtade den från Oravais efter några dagar.


Nu körde jag ju favorit i repris, ingen hade jätteroligt åt mig, och jag var klokare (men snål) så jag köpte hjul åt min kantiga vän. Jag gick efter små utgifter, och köpte en 2 e ölkärra från loppis. Billigt, fungerande, men lite skrangligt. Och sakta rullade vi iväg, eftersom proportionerna på ekipaget var, lite ojämna, kan man väl säga. Men det gick! Båda vägarna!


Väl framme så rullade jag ut mina panelgardiner och diverse attiraljer, och nålade upp julkollektionen och såg glad, och förhoppningsvis kompetent ut.



Det är roligt att fara till Helsingfors två gånger per år, och ha lite ledigt, och bara få koncentrera sig på jobb, jobb och mig själv. Nu kan det ju vara att nån tycker att ordet ledigt, inte är i sitt rätta sammanhang, men för mig så är det ledigt att inte behöva passa tider, laga mat, föra och hämta, och så vidare.

Min systerdotter har ju tränat mig väl, och jag kan åka spårvagn självständigt utan problem, och med den här farten så blir jag riktigt slängd i storstads liv! Men nog är det skönt att efter fyra dagar, sätta sig på tåget och tuffa hem igen, till kaos, matos, och kärlek.

Som alltid: Borta bra, men hemma bäst!







torsdag 6 september 2012

Natur, arbete och lite jul.

Naturen är vacker. Ett enkelt litet konstaterande från lilla mig så här på en torsdag förmiddag. Jag har nu varit den duktig arbetstagare, och utövat arbetshälsovård i  skogen en liten timme i morse. Det kan verka underligt för vissa, men det är inte så illa! Ett bra sätt att börja dagen på, när det inte brinner i knutarna i verkstan. Jag har nu en känsla av kontroll, och jag njuter så länge den håller i sig, för den kan ha bytts ut mot kaos redan om nån timme om det vill sig illa.

Men efter denna lilla uppdateringsstund, så skall det vankas lite lunch innan änglarna vill bli krafsade bakom vingarna. Och 50 st God Jul  / Hyvää Joulua hjärtan vill få lite omvårdnad innan den slutliga tork stunden. Sen är de färdiga att gräddas första varvet, troligtvis på söndag. Att jobba hemma kräver vissa rutiner, för att man inte skall slippa och smita allt för lätt, och då är keramik ett ganska bra val av material. Det har sina rutiner, som torktider, när det passar att göra hål bäst osv. Det gör att en del av dagen har ungefär samma mönster hela tiden, och då får dagen ett schema att gå efter, och det i sin tur gör att man hålls på banan, så att säga.

Från ett till annat, de vita kransarna har kommit i lager nu! Bara Fotograf Lins skulle rycka ut, så att jag får dem i shoppen. Nätta vita rotting kransar, ca 20 cm i diameter, en bra och nätt storlek, men de här är ändå lite maffiga, så att de kommer bra till sin rätt. Lägger in en bild av en färdig krans, så ser ni vad jag menar.



Liten men naggande god. Priset kommer att ligga på 5 e odekorerad och ca 13,50 i denna form!

Nej, nu, lunch!