onsdag 24 oktober 2012

Inredning istället för jobb.

Just det, det var meningen att jag skulle skriva ett jobbrelaterat inlägg, men, så konstaterade jag att bilderna till det finns i kameran, det i sig är inte ett oöverstigligt hinder, men att kameran är ute i verkstan, det är oöverstigligt. Varför, kanske man frågar sig, det är kallt och ruggit ute, svarar jag, och jag bara vägrar att gå de få metrarna mellan huset och garaget. Imorgon igen.

Så då funderade jag en stund och det slog mig att jag har målat om golvet i hallen, och är bara sååååå nöjd med det, och de bilderna finns i datorn! 

Vi har ju som en del vet, ett gammalt och hyfsat stort hus, och vi renoverar lite här och lite där, lite nu som då. Vi blir aldrig färdiga, men det är kanske inte meningen att man skall bli det. Just nu skulle jag vara helt nöjd, med att bara vara nöjd med alla rum, men så är inte fallet, så jag fixar och trixar lite här och där, lite nu som då.

I helgen så spetsade jag mig på hallgolvet. Ett projekt som, hur skall jag uttrycka mig snällt.... blev lite på hälft, och golvet vi lade in blev aldrig behandlat. Så jag har i många år täckt in det med en stor och tålig, hyfsat snygg matta, och det har gjort att golvet utanför mattan har haft ett hårt liv. Och istället för den ursprungliga planen på slipning och olja, så har jag börjat måla om golven, och insett att det blir mycket vackert! Även trappan har fått sig ett par varv med lite mörkare grått.



Och det tycker jag att det blev! Ljust, rent och snyggt! Det är som att komma till ett nytt hus! Och min pappas gamla matta är ju pricken över i:et!




Och sen i samma veva så drog jag ett lager vitt över mitt slitna lilla vitrinskåp, och eftersom jag inte har en massa vackra grejer i det, så stiftade jag fast tapetbitar för de nedersta glasrutorna, och tapetserade bakväggen på den översta hyllan, och nu så kan jag slänga in vantar och mössor och annat "elände" som inte behöver synas, och har en vacker hylla ifall det finns något att visa upp. Och det blev ju lite som en pastellig karamell, tycker jag! 




Jag har ett par tapetböcker som jag köpt, och de klistrar jag lite här och där, bla kontoret skall få en hel del tapetbitar bara jag kommer så långt.... Planen är att före jul, men det kan även bli under julen, eller kanske efter julen. Det vet ingen. Men det är roligt att planera och fundera. Och det fungerar även som motvikt till keramiken. Och det är skönt att ibland få göra något till sig själv. Och nu bara älskar jag min hall!



måndag 15 oktober 2012

Fröken Rosengren - Handmade in Finland


Nu är det nära. Produkter packas om, och produkter packas i nya förpackningar. Nya produkter planeras och nya produkter testas. Nya lappar och märken trycks, klistras och funderas över. Hyllor är införskaffade, och rent av på plats, men utan produkter ännu. Men imorgon är det meningen att hyllan vid SUNDS TRÄDGÅRD i Sveden skall fyllas med Fröken Rosengren - Handmade in Finland produkter, och, ja, att julen kommer på allvar.

Ja, och det betyder att mina, Mystorpets,  produkter kommer att finnas till salu vid Sunds, och att jag på allvar börjar köra med det nya namnet och den nya logon. Samma koncept, samma produkter, men naturligtvis med lite nyheter, bara bättre, större och snyggare. 

Så imorgon på eftermiddagen, så borde hyllan vara färdig! Välkomna till Fröken Rosengrens avdelning vid Sunds!