måndag 26 november 2012

Sakta men säkert...

....driver jag min livskamrat till vansinne. Tyvärr. Men jag måste ha något annat än jobbet att tänka på och göra också för den delen. Ifjol så hade han det bättre, eftersom jag fick utlopp för de här känslorna genom att sticka sockor. Men i år är det värre. För jag tapetserar om väggar, och målar golv. Och han lider alla kval en man kan lida. Men så synd är det inte om honom, för han får ju ett uppiffat hus (här och där), och det är ju inte så illa.

Och att jag sen även börjat sätta ut lite bilder på byggsajten byggla.se så gör inte saken bättre. Men jag blev medlockad dit, och det är en trevlig sajt där man ser hur den vanliga Matti Meikäläinen gör, än det ena, och än det andra. 

Just nu så är lill-chefen och jag och bökar om i sovrummet, och vi gillar det vi gör! Vi är ju som ler och långhalm, och arbetar förvånansvärt bra tillsammans trots vår ålderskillnad! Imorgon så skall vi börja skruva upp hyllor igen, så att vi kan flytta bort böcker från det olagade hörnet, vi är lite smarta och tar ett hörn åt gången, så att vi kan leva och bo på samma gång.... man får ju inte vara dum.

Och nu ser det illa ut för gubben igen, eftersom, tyvärr, kursen jag skulle ha blev inhiberad, så fick jag en ledig helg.... och funderar allvarligt på att måla sovrumsgolvet i helgen.... 

Och bara bara jag skulle hinna under dygnets ljusare stund, så skall jag ta bild på lill-chefens tapetseringsprojekt, och visa det. Han har klippt och limmat ,och jag har ett litet konstverk på en ännu olagad vägg! Underbara lilla unge!

Återkommer!

tisdag 20 november 2012

Kädentaito mässan i Tammerfors.

Just nu så har jag börjat landa här hemma igen. Bilen tömd, och hemma hos sin rättfärdiga ägare igen, kaos innanför dörren, och brännugnen puttrar på. Och vardagen, ja, börjar bli vardag igen. Och det är bra.


Kädentaito messut i Tammerfors var en spännande historia! Vi anlände dit, min chaufför och jag på torsdag, tidig eftermiddag och började tömma bilen. Och den vanliga tröstlösa känslan föll över en när man står inför denna syn:


Fyra kvadratmeters monter och massor med grejer. I det här fallet så hade jag även med stora möbler, och det ger fördelar, men också utmaningar. Men efter X antal timmars plockande, en sväng till Bauhaus och Citymarket, tänkande och turer till bilen, så blev det så här:


Och jag rymdes just och just förbi bordshörnet! Och kunde svänga mig i "kontoret"! Det var till och med en sak mera än vissa andra, som till och med hade större montrar, för jag såg en som var tvungen att krypa under bordet för att slippa ut, jag behövde ju bara tassa på tå!

Och efter tre mycket långa dagar, roliga dagar, så kom min chaufför tillbaka, och på en (!) timme så var detta ett minne blott. 

Men tack, tusen tack, alla underbara kunder för den underbara responsen Fröken Rosengren fick! Och som det ser ut nu, så återkommer vi till Tammerfors nästa år igen!



måndag 12 november 2012

Lill-chefen på jobb!

Denna dag började med stenhårda förhandlingar klockan halv åtta imorse. Lill-chefen konstaterade att han vill vara ledig idag, när det är en grön dag. Ok så långt, men vad är en grön dag? Jo det är en dag som är grön i Bolibompa-almanackan. Ok. Jag protesterade halvhjärtat, medan jag tänkte att jag skall ju ändå på en turné till olika ställen i nejden, både hämta och föra produkter, men självisk som man ju är ibland, så hade jag tänkt genomföra det ensam, snabbt och enkelt.

Men alla har vi ju våra svaga punkter, och min är min lill-chef. Så sagt och gjort, vi ringde dagis och meddelade att lill-chefen tar ut en pekkasdag, och återkommer imorgon. Samt för ovanlighetens skull på fredag, eftersom jobbet kallar, och meikäläinen är i Tammerfors hela helgen!

Och vi hade en trevlig dag, och fick (köpte) god lunch, och en stolt liten lill-chef konstaterade efter sista kundbesöket, "att jag har inte gnällt en enda gång medan vi jobbade!". 

Det är köpmans början i denna grabb. I lördags så hade ju vi butiken öppen, och damer kom och gick hela dagen lång. Lill-chefen var med och bar saft, och kokade kaffe, sålde band och kransar, tog betalt och gav tillbaka växel. Sen så plockade han fram bjällror och grisar som kommit med posten, åt pepparkakor och drack saft tills han tröttnade, och meddelade att nu går jag in till pappa. Bra så. Det skall vara roligt på jobbet, när man är fyra år. Och när man tröttnar, så avslutar men dagen.

Men det är roligt att se intresset, och jag hoppas att det håller i sig, för det skadar inte att få vara med på jobbet och se hur det går till, och hur vi får bröd på bordet. Men det skall vara frivilligt och roligt.

Men vi har en bra början här! Men imorgon är det dagis som gäller.


torsdag 8 november 2012

Plötsligt hände det...

...inspiraatio iski. Hårt. Jag glömde tid och rum. Jag hann inte göra det som jag borde ha gjort. Jag bara gjorde det jag ville. Och det var underbart roligt. Och klockan gick alldeles för fort.

Det här händer sällan, och det är sällan jag låter det pågå, när den, inspirationen, slår till. Men nu var det i och för sig en bra inspiration, och det jag gjorde, behövde göras, så på bästa vis. Om man bortser från att jag inte rörde upp mera vit glasyr. Och inte glaserade jag heller....

Vad jag gjorde? Jo, ni skulle bara veta! Jag fick en efterlängad början på kransarna till Hantverkarmässan i Tammerfors, som är nästa vecka. Och även början på att dekorera årets Juthbacka fynd. Den stora korgen med gamla flöten. Och det blev bra! Nu bara hoppas jag att alla andra tycker det också!

Jag har ju butiken öppen på lördag, mellan 10 och 3, så kom gärna in och ta en titt på dagens inspirationsflöde! Jag bjuder även på en kaffekopp och pepparkaka, eftersom jag nu äntligen skall byta namn mera offiellt till Fröken Rosengren. Ja, nu är dagen här. 

Det har varit en en intressant vecka. Och det är lite passande att den här veckan slutar med öppet i butiken. Det har varit en vecka med nya kontakter, avslut, fortsättning, och ny början. Inspiration, och glädje och vemod. Nu har jag ännu en Vasa resa att se framemot imorgon, lill-chefen och jag blandar friskt arbete och fritid, vänner och vänner. Och sen har butiken lite julöppet och kaffebjudning och förhoppningsvis lite kunder! (Jag vet om tre stycken som skall komma.... men det ryms många fler!)

Ja, vintern kom tillbaka, hala vintern, men lite vitt är det ju i alla fall. 

Nästa vecka är också en spännande vecka, med många nya utmaningar. Tre dagar jobb hemma och fyra dagar i Tammerfors. Ny mässa, för mig, bo ensam på hotell, ny stad, och många, många människor! 

Ha det bra, och välkomna in en sväng på lördag!