onsdag 29 januari 2014

Grundlurad...

...av lokaltidningen... Jag, en godtrogen läsare, trodde på ÖT:s väderleksrapport. Jag vet, tragiskt. Men jag ville tro! De lovade -1 grad tills idag, och resten av veckan! Det är -20 grader!!!!

Nu är frågan, är det fult att luras, eller dumt att bli lurad?


tisdag 28 januari 2014

Jobbrelaterade funderingar!

Just nu på jobb-agendan, så ligger webbshoppen högt här på Rosengrensbacken. Jag fyller på med nya produkter, hittar på nya kategorier, och försöker få ordning i butiken. Frökens Knapphimmel, Härligt barnsligt!, och Tro, hopp och kärlek, är de senaste nyheterna där. 

Jag testade att sälja knappar, lite annorlunda knappar, på Kädentaito mässan i Tammerfors i november, och blev mycket, mycket positivt överraskad över kundernas respons! Och bland en massa garnförsäljare, och stickglada kvinns, så passade jag och Fröken Rosengren in.


Materialen på knapparna varierar just nu mellan trä, kokosnöts skal och snäckor. Jag har just hittat en ny partiaffär, som jag lade in första beställningen till idag, och där kommer även några Härligt barnsliga! knappar, och lite stiliga varianter till! Och nu väntar jag med spänning på att få se hur de ser ut, och vilken kvalitet de har. Det är ju oerhört svårt att bara stirra på en bild i datorn, man skulle ju vilja känna och vrida och vända på grejerna också. 


Jag har ju min "hovleverantör" inom band, och där kommer det en hel del underbara nyheter till under våren! Nu har jag fyllt på med ABC-band, Tiny hands and tiny feet (i tre olika färger), och sen finns det lite bilar, och ditt och datt!






 Tro, hopp och kärlek, ligger ju nära alla Jeppisbors hjärtan. Och inte bara här hos oss, även andra älskar symboliken. Och visst delar vi med oss? Jag vill i alla fall göra det! Kärlek, omtanke och värme behövs mer än någonsin i vår värld just nu. Jag ryser när jag ser nyhetssändningar, läser tidningar, länkar på facebook mm, för det är en ganska kuslig värld där ute. Främlingsfientlighet, demonstrationer, eurokriser, krig, hunger, slavarbete, listan kan göras hur lång som helst. Då kan man väl behöva en nyckel till hjärteroten?


Tre olika modeller nyckelringar, samt två olika pappersblock och en kulspetspenna finns just nu på shoppen. Produkter med bra pris, kvalitet, och praktiska! Passar bra att hänga med i det dagliga livet!


Nu måste jag rusa vidare i vardagen! Ingen rast, ingen ro! :) Ha en bra dag!


onsdag 22 januari 2014

Försök till ordning...

Leksaker. I massor. Gärna stora bilar. Det är största delen av min inredning i vardagsrummet. För det mesta försöker jag ha selektiv syn, och inte se eländet. Och tänka att alla har rätt att bo och leva här. Att det skall synas. Vem vill nu bo i ett museum? Perfekt ordning, dammfritt... Har man för städat, så kan man ju utveckla allergier, och vem vill nu ha det?

Frågar man lill-chefen om han har städat och ordning, så får man ett tandglest leende och ett jakande svar! Och delvist har han rätt, för i HANS rum råder ordning och reda! Hur är det möjligt tänker folk, vilket duktigt barn! Förklaringen till det är att han inte leker i sitt rum utan i nedre våningen, i vardagsrummet först och främst. Och där råder mer eller mindre kaos....


Jag har försökt med korgar, med och utan lock. Utan lock funkar bäst, men vill svämma över.... och allt syns. Med lock, nja, ingen orkar lyfta på locket för att sätt dit grejerna utan radar det ovanpå locket. Allt syns fortsättningsvis. Kappsäck, gammal, tjusig, vuxen smak utanpå, barn grejs innuti, men för liten... till sist gick inte locket fast...

Då fick jag nästa snillebixt! Skåp med dörrar! JA! Måste funka! Och har funkat i tre dagar! Fråga inte om en månad....

Nå jag har läst inredningstidningar hela julhelgen, och fått inspiration, och en morgon så slog det mig att ett liten skåp eller byrå under tv;n så blir det bästa! Med en låda, dit jag kan gömma dvd spelaren och filmer, och skåpdörrar el dyl under åt alla små, viktiga prylar som finns i hundratal!

Vi for på jakt. Första alternativet vid Åldningsvännerna hade bra pris, skräpkvalitet, men priset uppeväger ju sådana småsaker... Andra alternativet fanns vid Realisointikeskus, trämöbel, kanske lite för hög, men sånt kan man ju bortse från när det är "äkta" vara, men priset sved... Eftersom vi inte tänkte ens överväga kedjor som Sotka eller Jysk, av olika orsaker, så fanns det inte fler ställen att fara till... Det här är ju Jeppis, inte att förglömma. Så vi tog bilder med telefonen, hur gjorde man förr? Och visade åt min livskamrat, som förfasade sig i vanlig ordning. Han kom även med med frågor som, varför inte något nytt? Varför något som måste målas i en viss nyans? Varför nu? Och andra liknande frågor.

Nå, jag är ju en ordningsam kvinna, så jag sov på saken en vecka, bestämde för att köra super budget alternativet, och satsa lite mera på nya handtag och sånt. Men helhetspriset skulle vara förmånligt. 


Hann inte ta en bild före jag börjat på, men.... 

Härlig 80-tals design, 
krusidulliga handtag, 
spånskiva,
10 euro.

(Min man slet sitt hår...)


Jag gjorde en jämförelse med krusidulligt orginal och nyinköpta enkla knoppar.
Knopparna vann med hästlängder!


Jag hade sett svartmålat gammalt bord i en inredningstidning, och föll som en fura!
Vill ha svart!
Inte svart, svart, utan matt, mörk, mörk, mörk, fem före svart.

Tikkurila, har kommit ut med en ny Helmi, vattenbaserad möbelfärg som är helmatt!
Min nya favorit!
Målade i nyans Y497 med namnet Toro.

Visst blev det ganska tjusigt? :) Ett lyft från 80-talet!


Projekt reda upp påbörjades!
Alla med!


Och ännu idag, tre dagar senare, så råder det ordning under vår tv.
Med två hyfsat stora korgar i skåpen, så sväljer denna tjusiga byrå en hel del grejer!
Igår testades den och korg nr 1 lyftes ut, lektes med ett och annat,
och sen skuffade jag in korgen och stängde dörren innan jag gick och lade mig!

Najs!

Får se hur länge det funkar.... Hoppas att nyhetens behag håller i sig länge, länge ännu!

 PS, bilarna har inte ännu hittat ett nytt "garage", de ryms inte in i skåpet, men vi söker ny plats för dem som bäst!

Allt har sin tid...

Så även bloggeri, vardagsliv och jobb.

Så bloggen, stackarn, blev lämnad åt sitt öde i augusti. Visst hade jag tankar, många, inte långa, men tankar på att skriva nu som då, men vardagslivet, och framför allt jobbet tog så mycket ork (och tid), så att det helt enkelt inte blev av. Men nu är det nytt år, nya möjligheter, och nya utmaningar, så nu tänkte jag börja på nytt!

Vår höst, vinter (?) början och jul, for i rasande fart. Skördetid, nytt dagis för lill-chefen, massor med jobb, utmaningar, lövkrattas, vardag, mässor och jul hemma. 


Äppel, peppel i massor! 
Frågar du lill-chefen, så är denna saft bäst!


Våra odlingar... ett kapitel för sig! 
Vissa sorter lyckades bättre än andra, 
dillkronorna lyckades bäst, men de hade vi ingen direkt nytta av, tyvärr.
Men vackra är de!


Mattvätt, tvungen sak, men vissa personer hade jättekul! :)


Måleri, till och med med äkta linoljefärg...
 Jag får nu och då ett oemotståndligt behov av att få förbättra min närmiljö. 
Och att måla sina befintliga möbler är ju enklaste sättet att få förändring till stånd!
Skulle ha köpt nätta rosa blommiga kuddar till min bänk, men var för sent ute...
Nya tag i år!


 Löv, löv och löv.
Vackert så!


SNÖ! Lill-chefen slog nästan knut på sig av glädje! Jag kunde hålla mig...
Snögubbe-projektet blev en långkörare, 
varje gång vi byggt en, så smälte han ihop på natten...:(
Vi har byggt tre eller fyra likadana, och till sist försvann all snö,
och vi började kratta igen...


Julen kom, den riktiga, inte min jul som jag hade från augusti....;)
Och har man barn, så måste de, enligt mig, få det som hör julen till!
Pynta, lampor, stjärnor i fönstren, baka, vänta och glädjas!

Och vi slog på stort, lill-chefen och jag, och bakade för första gången ett pepparkakshus!
Körde fullt ut, och limmade fast två påsar godis, med två tuber glasyr, och krönte vår skapelse med en led-ljus slinga!
Allt på fri hand!

Lite snett och vint, men hemlagat!


Vi försökte även äta upp det på tjugondag knut, men det var ingen höjdare....
Men vi bände lös så mycket godis vi orkade, och det åt vi upp!

Så ungefär gick hösten på Rosengrensbacken.