lördag 27 september 2014

Nytt på gång!

Nytt på gång i shoppen, är en kategori som heter Papper, påsar och presentband! Jag packar / packade ju mycket, borde ta mig i kragen och göra ett ryck nu igen. Har lovat något till nästa vecka... men helgen är ju inte slut ännu! Till saken: Och det gör att jag är glad innehavare och ägare till en hel del förpackningsmaterial, band och påsar speciellt. Och jag anlitar en av de bästa (enligt mig och en del andra) partiaffärerna för just band inköp.

Så nu gjorde jag slag i saken och fattade kameran och fotade glatt till höger och vänster, bandrullar, enkla odekorerade påsar, och även pysslade en stund för att få lite modeller på enkla och roliga presentpåsar. För jag har ju "eko" påsar nästan enbart, eftersom de går på alla mässor, inte bara gammaldags marknader, men man kan göra mycket roligt med dem!

Så ett urval:


Stiligare.


Kuligare.


Gulligare.


Juligare.


Även en present ask finns att köpa!


Lillräven.


Hitåt eller ditåt.
Kalasvänligt.


Matta band i X antal olika färger.


Satinskimrande i tre olika färger.


Papperssnören i olika färger. 

Alla går bra att använda ensamma, eller tillsammans med andra band, tygband eller spets...
Jag kommer att ta in påsar i olika storlekar och färger nästa gång jag beställer. Så har du önskemål, framför dem gärna här eller via meil, så ser jag vad jag kan hitta!

Nästa utmaning är att fota cellofanpåsar... gulp. Inte den här helgen...
Men snart! :)


måndag 22 september 2014

Naturens eget pynt.

En morgon när vi stretade iväg till förskolan, lillebror i vagnen, storebror på cykel, och jag med apostlahästarna, så kom en man förbi susande och ropade; "det där kan man kalla på barnens villkor! Exakt vad han menade står mig fortfarande oklart, men ja, på barnens villkor lever, och tar jag mig fram just nu. 

Därför så hinner jag inte jobba så mycket som en liten, liten del av min själ skulle vilja, men å andra sidan så måste jag ta mig i kragen och varva ner lite, och det är ju inte av ondo det heller. Och det finns ju så mycket mera här i livet än jobb. Men här på Rosengrensbacken är ju jobb, fritid och familjen ganska involverade i varandra. Svårt att säga var ena börjar och andra slutar. 

Men tiden hittills har åter gett mig tid att kunna hitta skönhet i saker och ting runt mig. När livet, vardagen, rusar på för fort, så vill jag glömma bort, och missar, de små, små tingen som gör livet här och nu vackert. 

När vi svänger till höger, när vi kommer ut från vår gård, så har vi järnvägen en liten bit bort, och på andra sidan finns ett litet skogsområde. Mycket tacksamt ställe. Där finns myrstackar, stigar, och ett och annat att upptäcka. Går vi ännu lite längre bort kommer vi till ett annat skogsparti, där man kommer till den "gamla" järnvägen. Och där trivs ungarna! Och mor. Den där lilla, stilla stunden bland träden, utan billjud, utan måsten, bara att se och uppleva via kidsen, gör att man mår som pånyttfödd, och orkar med igen. Och dit var vi två gånger i helgen, och är nu redo att ta ihop med denna vecka.

Andra gången hade jag med kameran, för amatörfotografen i mig ville fånga naturens pynt. Granarna var så vackert dekorerade med gulnade björklöv, spindelnät och tallbarr. Helhets intrycket fick jag inte fångat, men detaljerna är jag ganska nöjd med.




Med en lätthet, och slumpvis placering, så finns löven bara där.
Inget för evig, nästa vindpust (eller sex-åring) kan få allt att se annorlunda ut.




Jag tror att jag skall samla på mig lite löv och barr till julen. 
Pressa löven mellan boksidor, som förr i världen, 
och pynta min julgran med dem i december.






 Den milda färgskalan i naturen just nu, är så vacker. Tycker jag.
Lugnade.




Prassligt, flyktigt. Vackert.
Här och nu.



 


fredag 19 september 2014

Modiga Sonja!

Modiga Sonja är först ut med bilder till Fröken Rosengrens "kund bild galleri"!

Nyfiken på Sonjas alster? Klicka här!



torsdag 18 september 2014

Niksi pirkka!

Eller Pirkka niksi... hur som haver, så tänkte jag äppeltider till ära komma med ett tips åt oss som tycker att marken ligger lite lång ner...
För ca två månader sen. så fick jag ont i ryggen, ONT med stora bokstäver, och stapplade iväg för att få akut hjälp. Hamnade till herr Tallgård, som konstaterade att jag har en diskutbuktning i ländryggen. För att göra en lång historia kort, så hade jag lyckats nästan få diskbråck, och han skrämde livet ur mig, så för en gångs skull så lydde jag till punkt och pricka, och stod, gick och låg i nästan två veckor och undvek, vägrade rent av, att sitta, och blev nästan till folk igen. Fortfarande är jag mycket försiktig, och tänker efter hur jag lyfter, och jumpar min rygg (nästan) efter Tallgårds regler. Men jag vågar leva rätt så normalt nu, och till och med sitta i bilen, och har till och med suttit lite på soffan den senaste veckan! Tänk vad små saker kan vara stora!

Nå, nu i äppeltider, så gick jag och sneglade på fallfrukten under äppelträdet, saftmajan var redo, vi saftar våra äppel i majan, det är enklast, och enligt storebror världens bästa saft! Men hur få upp dem så att jag kunde ånga dem?

Tänkte till och hämtade gubbens långa grillspett! Och går nu runt och pickar upp äppel, bra äppel till saft och de dåliga till sophögen!


Problemet.


Lösningen!


Men kom ihåg att titta på molnen allt emellanåt och sträck på dig!

(Kan min idé vara unik? ;)  )

 


måndag 15 september 2014

Månadens bilder!

Nu har jag tjuvat till mig så mycket arbetstid att jag fått in Månadens bilder på shoppen!

Då är nästa fråga; vad är månadens bilder?

Svar:


 Jag har en egen länk som heter månadens bilder (naturligtvis) på shoppen och där hoppas jag på att få bygga upp ett fantastiskt bildgalleri! Häng på!


Som en tjuv om natten...

Nu och då försöker jag, som en tjuv om natten, känns det, ta en jobbstund. Nu tog jag en! Och pysslar på med en idé som jag har, och nu skall försöka förverkliga. I den ingår bakgrunder, och jag hittade dessa brinnande höstlöv! Och tänkte, varför inte, en tid!

Nu skall jag tänka lite till innan lillebror vaknar! 

Ha en skön höstdag!

onsdag 10 september 2014

In i dimman.

Där trivs jag. Dimma är mitt element, har jag kommit fram till. Lugnet lägger sig, måsten försvinner, eller slutar vara viktiga, och det jag gör för tillfället är tillräckligt. Och det är en oerhört skön känsla. Därför fylls jag av lyckokänslor varje morgon jag ser att dimman återigen har lagt sig över Jakobstad och Rosengrensbacken.

Som jag skrev i mitt förra inlägg, så hade vi med kameran till Aspegrens trädgård i söndags. I dimman. Nu bjuder jag på mera bilder av mitt favoritväder:












Här hade vi dopet. På övre våningen i deras "gamla" café. Nu för tiden finns caféet i prästgården. Men jag ville ha det småskaligt, intimt, i rustik miljö, med temat lyxigare skördefest. Bordsdekorationerna gjorde jag i ett set med kristallglas, med blommor och ljus. Jag använde mig av rönnbär, gräs, egenodlade astrar, köpis gerberor och kysantemer. "Dopbordet" dukades med farmors handvävda linneduk, rosor, rönnbär, morfars silver ljusstakar, och mormors handgjorda keramikskål. Mina föräldrar har varit borta många år redan, men på det här sättet kändes de närvarande på deras barnbarns dop ändå. Det var ett bra dop, lättsamt och glatt, och jag hoppas att våra familjer trivdes. Och i lördags så bjöd även vädergudarna på strålande solsken, och nästan 20 graders värme ännu på kvällen!

s













Har du turen att få tillbringa en del av dagen i dimma, så njut! 
 Det gör jag!

Ha en skön, dimmig dag!

måndag 8 september 2014

I nätet. På nätet.

Tog med kameran igår när lillebror och jag promenerade till Café Örtagården för att tömma diskmaskinen och plocka bort det sista efter dopet som vi hade där i lördags. Det var dimmigt, och vi hade känslan av att vara ensamma i världen. Det är faktiskt en skön känsla att röra sig i lagom tjock dimma, tycker jag.

Det första jag fastnade för var spindelnäten. Starka skapelser med tanke på hur mycket fukt de verkar hålla. Och amatörfotografen i mig gjorde ett försök att fånga dem på bild...










Verkar inte bli mera idag. Lillebror har andra planer. Smart e han, för här och nu är ju nog bättre i verkliga livet! :) Nu återgår jag till det jordiska. Ha en bra dag!

tisdag 2 september 2014

Höstkänsla i luften!

Nu är det minsann höst i luften!
 Krispig "kyla" på morgonen, solen värmer skönt (idag), det är lätt att andas, och vår morgonpromenad är skönare än skön.

Därför bjuder jag på en av mina favoritsvampar!


Storebrors flugsvamp från dagis! Jag bara älskar den!
Den fick vara med på bild i somras, 
när de riktiga inte ännu fanns, men nu dyker de upp här och där, 
som svampar i skogen, men på vår gård!

Ha en underbar höstdag!