lördag 19 september 2015

Hjärtestickat till flyktingar och diakonin via oss.


 Eftersom min datortid är så begränsad, så gör jag detta enkelt för mig, och kopierar mitt facebook inlägg från i måndags;


Från och med idag, så har vi ett projekt här vid Marks & Rosengren, som pågår fram till jul, (nu till och börja med), där vi samlar in färdigt stickade plagg som sockor vantar, sjalar, mössor, babykläder, filtar mm, samt GARN till förmån för flyktingar och diakonin i Jakobstadsnejden.
Vi kommer att ha två lådor, så att du som givare får välja om du vill ge direkt till flyktingcentralerna eller till Diakonin.
Du får också anmäla dig som stickare hos oss, och då kan du hämta ut garnnystan och föra tillbaka färdigt stickat åt oss.
Därför tar vi gärna emot garn också, och det passar ju dig om du vill vara med, men inte känner för att sticka själv. Vi tar emot alla sorters och märkens garn, men de behöver vara maskintvättbara. Och väljer du att köpa garn från oss till vår kappsäck, så sätter vi eget garn till motsvarande vinsten på det garn som du betalade för. Med andra ord, vi skor oss inte på detta projekt. Vi har även lagt en botten på ca 40 nystan i den, så sticka på bara! Vi står även för alla eventuella kostnader för förpackning och frakt av färdiga produkter.
Det som våra kontaktpersoner, Maria på Knappmakerskan blogg (till flyktingar) önskar mera av är speciellt herrsockor, men allt tas emot med tacksamhet. Diakonissan Marianne lade in ett önskemål om något vackert och varmt åt mammorna till jul.
Kontakt med oss får du enkelt här via fb, eller kom direkt till butiken, eller via meil, office@frokenrosengren.com
Detta var en kort och snabb version, vad vill du få mera info om? Fråga gärna!
Den andra bilden är vår första påse som vi fick redan i fredags (!), 12 par sockor och en sjal. Efter det har det kommit två påsar till, och en dam lagt upp sig som stickare, och redan producerat en sjal och har ett par herrsockor på gång! Välkommen med du också! Tillsammans kan vi förgylla mångas jul i år!



Det har hänt mycket på en vecka!
 Flera dagar har det hängt påsar med garn och färdigt stickat på våran dörr.


Hittills (på en vecka!) har vi fått in 70 par sockor,


24 halsdukar och sjalar,



 10 par baby tossor, 10 par vantar och 5 mössor.
Samt 3 stora påsar garn!
 
Sammanlagt 117 handstickade plagg.

Vi går efter stickarens önskemål om vilken låda vi lägger varorna i, och har stickaren ingen skillnad, så väljer vi efter bästa förmåga och mottagarnas önskemål. Marianne och jag räknar med att det inte kan gå fel, hur vi än väljer.

Så, om du älskar att sticka, så kan du få komma och hämta garn från oss, vi har mycket gott och blandat i våra väskor, och sticka vad du vill! Eller virka. Vi tar också gärna emot lappar och rutor också, du behöver inte lägga ihop dem, vi förmedlar det jobbet vidare. 

Tillsammans gör vi storverk!



tisdag 15 september 2015

Hej igen!

Denna stackars blogg. Lämnad ensam åt sitt öde, men det gläder mig att se att någon kikar in här mest varje dag, trots att jag inte har skrivit något på länge. Jag skall försöka bättra mig, och ta mig tid. Men söta, vad denna vardag rullar fort! Att bolla två barn, ett i skolan, och ett på dagis, en butik och en webshop, att ha en anställd, en bokförare, en bankkontakt (det är inte så betungande faktiskt), en gubbe, en katt, ett hus och försöka ha ett eget liv vid sidan om allt detta, det kräver en större kvinna än mig, om jag skall vara helt ärlig. Men nu är jag enbart jag, och jag gör så gott jag kan, och njuter av min livsstil som jag köpte mig.


Men den största överraskningen med köpet av Marks var inte arbetet som krävs, utan hur roligt det är! Tänk, att jag igen är i den situationen att jag älskar att gå till jobbet! Det är en känsla som jag inte trodde jag skulle få uppleva igen. Missförstå mig rätt, jag har tyckt om det jag gjort i alla dessa år, och jag har tyckt om alla mina vikariat här och där, de senaste 10 åren, det har varit roligt att gå till jobbet då också, men den där... förälskade känslan i sitt jobb, den har saknats. Den som jag kom ihåg från början av min karriär, mitt förra liv, då på 90-talet (och jag vet, det var inte för 10 år sen...) Och jag har saknat den känslan. Jag har sett den hos flera personer under årens lopp, glädjen, stoltheten, då man inte bryr sig i tid och rum, utan gör det som man helt enkelt är född för att göra. Känner du så för ditt jobb? Jag hoppas det, för det är livskvalitet. Inte lönen, inte semestern, inte arbetshälsovården och andra förmåner, de skall komma på handeln, utan glädjen! 

Men u skall vi fortsätta vår lediga tisdag med att hämta storebror från skolan, njuta av solen, hösten, och så river vi i med slutet av veckan sen. Vi har ett projekt på gång på Marks & Rosengren, är du nyfiken så finns det info om det på Frökens facebooksida redan, men jag skall skriva ett eget inlägg om det. Förhoppningsvis den här veckan ännu. Vi hörs!