söndag 6 juli 2014

Att leva här och nu.


Sommar och sommarlov.

Hemma.


 Som egenföretagare och mammaledig, så är det inte alltid så enkelt att leva i nuet. 
För det är en kombo, som inte går ihop värst bra.
Så det enda som gäller är att vara lika sträng med sig själv som med en sex-åring.
Gränser, gränser och åter gränser.

Att minnas att här och nu inte kommer tillbaka. Att minnas att jobbet inte far någonstans. Att njuta av baby-gos. Att njuta av att den nyblivna sex-åringen börjar förstå sig på livet.

Och jag blir bättre och bättre på det. Visst får jag svåra återfall, men de blir kortare och kortare.
Jag har bland annat kunna sitta med grannen, grannarna på terrassen och njutit av det sköna vädret istället för att städa före kalasen! Jätte skönt! Men lite körigt en halvtimme innan gästerna kom.... ;)

Gosar hellre med lillebror, än att fara till butiken. När vi slutat gosat så är det att kika lite djupare i frysen och trolla lite. Mamma-magic. Ingen är svältfödd ännu.

Fara ut på promenad/cykeltur med storebror, som han ny cykel, istället för att ta sig en stund i verkstan, när lillebror sover.

Njuta av livet. Här och nu.


Jag försöker planera, och lära mig lite nytt till hösten, samt för det egna nöjets skull. Bildredigering är en grej som jag tagit mig tid att påta på med ibland.

Och hittat nya knappar, och testat nya grejer.


Storebrors dom löd: "Jättefint! Ser ut som om de varit i roskis!"


Jag har prioriterat mig och mitt hem före mitt jobb. 
(Får man säga det högt? Knappast.)

Jag har börjat med hemma projekt som jag tänkt på i flera år. Bland annat en fotovägg, och kommit så långt att jag målat alla ramar, och fått i bilder, nästan alla, och även hängt upp 98 %!
Bildbevis kommer när jag är 99,9% färdig!

Nu är värmen här på besök! Äntligen!
Då kanske vi får ordentlig sommar-feelis, och vågar hänga undan den lätt-vadderade rocken och utebyxorna! Vågar inte tänka stranden ännu... Men bara att kunna ha ytter dörren öppen, att gå ut och in barfota! Att lämna bort strumporna! Underbart!

Hur har du det, kan du leva här och nu?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar