tisdag 25 februari 2014

Lägesrapport.

Eftersom vi bor i mitten av vårt avlånga land, så har vi sportlov denna vecka. Lill-chefen lyckades tala till sig det, det gick ganska enkelt, men istället för sport, så däckade vi lill-chefen och jag under i Influensan med stort I. Nå vi kunde må sämre, men det här räcker bra till.

Helgen var ju positiv, det kom 10 cm snö! Sen smalt det. Sen blev det sju grader plus. Sen har det stormat två dagar. Och resultatet är: ingen snö alls kvar! Otroligt. Vi kände att vi måste ut och lufta oss lite idag. Och jag vet inte om man skall skratta eller gråta. Pulkan hänger på en krok, skidorna står lutade mot väggen, rattkälken har kört fast i en sandhög. Och ingen snö så långt ögat når. Nå grannen har några fläckar, men vad hjälper det.

Syrenerna och vinbärsbuskarna börjar få knoppar! Kanske det är lika bra att vara sjuk och fortsätta inta sängläge, och vänta på... ja, bättre tider kanske. Missförstå mig rätt, jag älskar våren framför vintern, men nån ordning skall det ju vara! Vi är ju i februari!

Och ungen älskar snö! Han vill gräva, åka pulka, öva sig med sina nya skidor, och skrinningen som han hann börja få kläm på, men icke. Nå det är väl bara att vänta på nästa snöfall. För visst kommer det lite ännu i år? Snälla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar